Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Uhićena sanitarna inspektorica, jela i pila po zatvorenim restoranima u Zagrebu

Uhićena sanitarna inspektorica, jela i pila po zatvorenim restoranima u Zagrebu

Određen joj je istražni zatvor

Protiv 57-godišnje bivše djelatnice Ministarstva zdravstva i djelatnice Državnog inspektorata jučer je otvorena istraga jer je pogodovala vlasnicima kafića i restoranima koji su radili unatoč zabrani zbog epidemioloških mjera, piše Telegram.

Sada joj je određen istražni zatvor kako ne bi ponovila kazneno koje joj se stavlja na teret. Riječ je o zlouporabi položaja i ovlasti, odnosno neprocesuiranju prekršaja koje je kao sanitarna inspektorica utvrdila.

Među ostalim stvarima, na teret joj se stavlja odlazak u kafiće za vrijeme lockdowna.

Tako sanitarna inspektorica 1. veljače ove godine nešto prije 15 sati dolazi u bistro Passage u Kranjčevićevoj ulici. USKOK tvrdi da su u tom trenutku tamo bili i gosti, odnosno da je lokal radio unatoč zabrani. Sumnja se da je i gospođa Poljak koristila usluge ovog bistroa te ga na kraju nije prijavila pogodujući, tvrdi USKOK, vlasniku.

Inače, u bistro Passage nekoliko dana kasnije upala je policija i tamo zatekla brojne goste kako jedu. Vlasnik je preko odvjetnika poručio da se radilo o privatnom okupljanju.

Inspektorici se na teret stavlja da je 9. veljače također nešto prije 15 sati bila i u cafe baru Diana na Radničkoj cesti. I tamo je, tvrdi se, zatekla goste te sama nešto konzumirala iako kafić zbog epidemioloških mjera nije smio raditi. No, istražitelji su utvrdili da ni u ovom slučaju nije podnijela nikakvu prijavu.

Dan kasnije, 10. veljače, goste je, navodi se u rješenju o otvaranju istrage, zatekla i u restoranu La nostra casa u Ulici kneza Mislava. Lokal je, sumnja se, radio bez obzira na to što su još uvijek na snazi bile epidemiološke mjere, odnosno zabrana rada ugostiteljskih objekata. Gospođu se tereti da je i ovdje nešto pojela i popila, a na kraju protiv vlasnika nije podnijela nikakvu prijavu niti je naložila zatvaranje restorana.

Vaša reakcija na temu