Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hrvatski boksački savez BOKS Lorena Horvat osigurala prvu medalju za Hrvatsku na Europskom juniorskom prvenstvu u Sarajevu!

BOKS Lorena Horvat osigurala prvu medalju za Hrvatsku na Europskom juniorskom prvenstvu u Sarajevu!

Izdominirala višestruku prvakinju Rusije u meču za odličje

Lorena Horvat (Boxing Club Thor Bartolovec), dvostruka osvajačica europskih odličja, kadetska prvakinja i viceprvakinja Europe, osigurala je novu, svoju treću veliku europsku medalju u svojoj ulaznoj juniorskoj godini na Europskom prvenstvu za juniore i juniorke koje se održava u sarajevskom hotelu Hills – prvu za našu juniorsku reprezentaciju i novu u već bogatoj kolekciji za svoj Thor Bartolovec, trofejni klub iz mjesta s najmanjim brojem stanovnika u Hrvatskoj, javlja Hrvatski boksački savez.

Čestitke idu i trenerima Robertu Heriću i Timiju Masliću koji su stvorili šampionku u malom Bartolovcu,

Lorena je uistinu napravila pravi pothvat u četvrtfinalu kategorije do 66 kg, jer morala je izdominirati Ruskinju Annu Meechko na način da nije moglo biti dvojbi kod sudaca.

Lorena je morala i preokrenuti meč, jer prvu rundu suci su dodijelili Ruskinji sa 4:1. U drugoj je naša prvakinja pojačala tempo do maksimuma, pritisnula predstavnicu, višestruku prvakinju Rusije i dobila drugu rundu sa 4:1, a u trećoj je apsolutno dominirala i zasluženo trijumfirala.

Lorena Horvat u polufinalu će se boriti u petak, 28. lipnja protiv reprezentativke Srbije Anđeline Miletić!

Lana Skupnjak (Thor Bartolovec), naša prvakinja u kategoriji do 75 kg, zaustavljena je u četvrtfinalu EP-a od Turkinje Sedef Nergiz jednoglasnom odlukom sudaca u sve tri runde.

Ema Anđela Žaja (Pit Bull Gym Split) u kategoriji do 46 kg u četvrtfinalu je izgubila jednoglasnom odlukom od Syuzanne Ishkhnyan (Armenija).

Agata Štajcer (Boks klub Kutina) do 63 kg zaustavljena je podijeljenom odlukom od Irkinje Kaysie Cleere kojoj su suci dali prednost 3:1.

Agata je imala prednost nakon prve dvije runde koje je dobila u svoju korist (4:1 i 3:2), čak i uvjerljivije nego što je to rezultat pokazivao, no treću rundu suci su jednoglasno bodovali za Irkinju i njenu konačnu pobjedu!

Od četiri naše predstavnice u četvrtfinalu, veliku pobjedu nad ruskom prvakinjom i osiguranu medalju izborila je Lorena Horvat do 66 kg, dok su korak do postolja ostale Ema Anđela Žaja (46 kg), Agata Štajcer (63 kg) i Lana Skupnjak (75 kg), dok su se u osmini finala oprostile Valeria Šteko, Anđelina Filipović i Dorotea Brnić.

Vaša reakcija na temu