Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO: U Pločama svečano otvorene Lučke igre

FOTO: U Pločama svečano otvorene Lučke igre

Večeras koncert Željka Bebeka

Danas su u Pločama svečano otvorene druge Lučke igre u novijoj povijesti, obilježavajući još jednom oživljavanje ove važne tradicije. Nakon pokazne vježbe spašavanja s visine, pripadnici HGSS-a hrabro su otkrili impresivnu 15-metarsku zastavu Lučkih igara. 

Službeni početak natjecanja označili su remorkeri Brodospasa trubljenjem i svečanim pucanjem iz topa, što je najavilo uzbudljive dane sportskih i zabavnih događanja. Prisutnim gostima tijekom otvorenja obratio se predsjednik Uprave Luke Ploče, Hrvoje Livaja, koji je u svom govoru istaknuo važnost očuvanja tradicije Lučkih igara te izrazio zadovoljstvo zbog ponovnog okupljanja sudionika iz cijele regije: 'Veseli nas da nastavljamo tradiciju koja se nekada davno započela i koju smo obnovili prošle godine. Lijepo vas je vidjeti u ovom broju, a sada pozivam kolege iz HGSS da nam otvore Igre!'.

Natjecanja u devet sportskih disciplina okupila su čak 300 natjecatelja iz regije, uključujući ekipe iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske. Ovogodišnji sudionici dolaze iz prestižnih luka i tvrtki: Luke Vukovar, Luke Zadar, Luke Rijeka, Maersk-a, Luke Koper, Luke Split, Enna-e te Željeznica FBiH. Domaćini iz Ploča predstavljaju se kroz timove Luke Ploče, Lučke uprave Ploče, Pomorskog servisa, Lučke kapetanije Ploče i NTF-a.

Lučke igre, koje organizira Luka Ploče d.d., održavaju se od 4. do 6. listopada i imaju za cilj ne samo očuvanje tradicije, već i poticanje međusobnog upoznavanja, suradnje i druženja svih zaposlenika iz luka i tvrtki koje sudjeluju. Ova manifestacija pruža priliku da se kroz sport, ali i kroz opušteno druženje, jačaju odnosi među sudionicima i širi duh zajedništva.

Natjecatelji će se okušati u sljedećim sportovima:

Mali nogomet
Odbojka
Košarka
Tenis
Stolni tenis
Boćanje (uz ekipe žena)
Šah
Jedrenje
Potezanje užeta (uz ekipe žena)

Kulminacija natjecanja očekuje se u subotu u 18 sati, kada će se odigrati revijalna utakmica između Reprezentacije luka i NK Jadran Luka Ploče. Završni dio sportskih nadmetanja donosi finale malonogometnog turnira, nakon kojeg slijedi svečana dodjela nagrada za najbolje natjecatelje.

Za sve sudionike i posjetitelje osigurana je prava gastronomska gozba, koju će priprema Lovačko društvo "Vranjak" iz Ploča, nudeći besplatnu hranu i piće tijekom cijelog dana.

Osim sporta, posjetitelje očekuje i bogat zabavni program. Večeras, s početkom u 20.30 sati, ispred Crkve Kraljice neba i zemlje održat će se koncert Teatar benda, a nakon njih, vrhunac večeri donosi nastup legendarnog Željka Bebeka, koji će svojim hitovima prirediti nezaboravan glazbeni spektakl.

'Pozivamo sve građane i posjetitelje da nam se pridruže i budu dio ovog veličanstvenog događaja. Lučke igre nisu samo prilika za sportska nadmetanja, već i za zajedničko slavljenje bogate tradicije i prijateljstva među ljudima iz cijele regije', poručuju organizatori.

Vaša reakcija na temu