Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Marko Batina, LB Production FOTO Jurišić, Kostelić, Stojković, Vekić, Šola i drugi proslavljeni sportaši na humanitarnoj regati u Splitu

FOTO Jurišić, Kostelić, Stojković, Vekić, Šola i drugi proslavljeni sportaši na humanitarnoj regati u Splitu

'S ponosom ističem kako smo u tri godine prikupili oko 60.000 eura'

Brojni proslavljeni olimpijci i vrhunski sportaši kao skiperi i kao članovi posade - Filip Jurišić, Ivica Kostelić, Lena Stojković, Mario Vekić, Marijo Možnik, Dubravko Šimenc i Vlado Šola - sudjelovali su na trećem po redu humanitarnom jedriličarskom natjecanju održanom u sklopu 93. izdanja kultne Mrdujske regate krstaša pod geslom 'Jedrite uz Rotary za Zakladu hrvatskih sportaša'. 

Ovom manifestacijom pomaže se sportašicama i sportašima koji su nakon svoje sportske karijere ostali bez mogućnosti da vlastitim sredstvima ostvare osnovne uvjete egzistencije bilo stanovanja, liječenja, zapošljavanja, školovanja ili stručnog osposobljavanja i drugo. 

'S ponosom ističem kako smo u tri godine prikupili oko 60.000 eura za Zakladu za hrvatske sportaše kojima je potrebna financijska pomoć ili bilo kakva druga. Iskrene zahvale Rotary klubu Medvedgrad koji je partner zaklade, Klubu hrvatskih olimpijaca i ACI-ju koji su osigurali da sportaši jedre na tri Swan jedrilice', kazao je predsjednik Zaklade hrvatskih sportaša Dubravko Šimenc i na kraju Jedriličarskom klubu Labud čestitao 100. rođendan. 

Lena Strojković rekla je kako je utrka predivno iskustvo kao i da joj je čast što je pozvana. Ekipa je, prema njenim riječima, bila super na na njenom prvom jedrenju, i to na utrci s divnim ciljem. 

'Regate u organizaciji JK-a Labud davno su nadrasle lokalni karakter te su objedinjavanjem kroz Splitski festival jedrenja u trajanju od mjesec dana samo dodatno dobile na značaju. Mrdujska regata kao najstarija i najveća na našoj strani Jadrana centralni je događaj ove manifestacije, na startu smo ove godine imali preko 200 plovila. Vjerujem da je domaćim i stranim posadama 93. Mrdujska regata ponovno pružila nezaboravno iskustvo, jednako tako i svim pratiteljima koji dijele strast prema jedrenju i morskoj avanturi', kazao je Damir Skelin, direktor Mrdujske regate.

Vaša reakcija na temu