Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO/VIDEO Pogledajte koga smo sve 'uhvatili' na humanitarnoj utrci 'Race for the Cure' u Splitu

FOTO/VIDEO Pogledajte koga smo sve 'uhvatili' na humanitarnoj utrci 'Race for the Cure' u Splitu

Prikupljaju se sredstva za kupnju Scalp cooling uređaja koji smanjuje opadanje kose prilikom primanja kemoterapije

Brojni Splićani kao i gosti sudjelovali su u humanitarnoj utrci 'Race for the Cure' koja je i ove godine startala na splitskoj Rivi, i to jutros u 11 sati.

Ovom utrkom organizatori - Županijska liga protiv raka - Split - prikupljaju sredstava za kupnju Scalp cooling uređaja koji smanjuje opadanje kose prilikom primanja kemoterapije. Njegova je cijena 50.000 eura. Dio sredstava utrošit će se i na preglede mamografskim aparatom za žene koje žive na otocima.

'Sretni smo kad vidimo ovako veliki odaziv ne samo Splićana i Splićanki već ljudi iz cijele Hrvatske. Ponosni smo na naše sugrađane i sugrađanke koji su se organizirali u timove, posebnu zahvalu zaslužuju profesori i djeca iz brojnih škola Splita i okolice, koji su se angažirali oko ove hvalevrijedne humanitarne utrke...', istaknula je ranije tajnica Županijske lige protiv raka - Split Vinka Abramović Muštra.

U Split su stigle i udruge žena liječenih na dojci iz svih krajeva Hrvatske - iz Zagreba, Varaždina, Dubrave, Karlovca, Valpova, Dubrovnika, Omiša - te lokalne udruge Caspera i Klub žena liječenih na dojci Split.

Velik je broj ambasadora i ambasadorica i ove godine podržao 'Race for the Cure' kao utrku koja iz godine u godinu biva prepoznata kao jedan od glavnih događaja u Hrvatskoj tijekom listopada. Ovaj mjesec ružičaste boje posvećen je borbi protiv raka dojke, radi čega se organiziraju brojni javni zdravstveni događaji s ciljem podizanja svijesti o važnosti ranog otkrivanja te redovitih preventivnih pregleda.

Vaša reakcija na temu