Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA: U čast sv. Anti u Prugovu održan prvi Nogometni turnir za djecu

FOTOGALERIJA: U čast sv. Anti u Prugovu održan prvi Nogometni turnir za djecu

Talentići sa splitskog Mertojaka došli do prvih medalja

NK Prugovo, koji se želi prezentirati kao sportski centar Zagore, u subotu 15. lipnja organizirao je prvi turnir u nogometu za djecu na svom terenu, u čast sv. Anti, zaštitniku djece.

Na turniru, za koji žele da postane tradicija, sudjelovalo je više od stotinu djece, mlađe pionirke, mlađi pioniri i početnici iz obližnjih gradova, odnosno klubova: NK Dalmacija, NK Dugopolje, HNK Hajduk, NK Jadran K. S., NK Junak, NK Pomak, NK Sloga, NK Talent i NK Uskok.

Talentići sa splitskog Mertojaka 2016. godište i ml. pod vodstvom trenera Nedjeljka Dropulića osvojili su brončane medalje. Treće mjesto (iza zlatnog NK Prugovo i srebrnog NK Jadran) osvojili su sa dvije pobjede, jednim porazom i jednim neriješenim rezultatom. Za NK Talent igrali su: Lukas Begović, Duje Belak, Duje Crnov, Ante Ivanišević, Josip KuzmanićPatrik Leskur, Duje Perkov, Antonio Šipić, Filip Vlajić, Lovre Vuković i Matej Zulić. Ovo je tek treći turnir za ove male Talentiće, koji su nakon četvrtoga mjesta na Kupu sv. Duje u Splitu i četvrtfinala na turniru u Pločama, došli do prvih svojih nogometnih medalja.

Organizator je pripremio medalje i pehare za prve četiri ekipe u svakoj kategoriji te pehare za najbolje igrače, strijelce i vratare. Budući da je istoga dana u kasnim popodnevnim satima svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj igrala Hrvatska nogometna reprezentacija, turnir u Prugovu odigran je u prijepodnevnim i podnevnim satima po jakom suncu. Organizirano je i prikupljanje čepova koje će donirati Udruzi za djecu oboljelu od leukemije koja tim čepovima kupuje lijekove.

Nogomet je u Hrvatskoj najpopularniji sport, a gotovo svako mjesto ima svoj nogometni klub. Iako su ga u prošlosti igrali većinom dječaci i muškarci, danas je sve više djevojčica koje ga igraju, a postao je zanimljiv trening i ženama. Taj omiljeni sport djeci donosi brojne dobrobiti poput: zdravstvene prednosti (snagu, fleksibilnost i izdržljivost), timski duh i suradnju, disciplinu (sposobnost slušanja i praćenja uputa), mentalnu otpornost i izdržljivost (kako analizirati greške i negativne rezultate u igri), socijalne vještine, sportski duh (naučiti se nositi s pobjedom i porazom) i zabavu (zajedničko navijanje i rad prema istom cilju).

Vaša reakcija na temu