Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JUDO: Brončana medalja za Laru Cvjetko na Grand Prix Zagreb

JUDO: Brončana medalja za Laru Cvjetko na Grand Prix Zagreb

'Mislim da sam bila bolja protivnica, ali napravila sam grešku koju mi je trener govorio da ne napravim'

Lara Cvjetko (JK Solin), 23-godišnja Zagrepčanka s adresom u Solinu, treću godinu zaredom borila se u finalnom bloku. Ovaj put u borbi za brončanu medalju, za razliku od prošle godine kada je slavila u finalu protiv Barbare Matić.

U borbi za broncu susrela se protiv Kaillany Cardoso (BRA). Dobro je počela s prvim waza-arijem sa svojom uchi-matom. U međuvremenu, podijeljene su i po dvije opomene, što je obje judašice stavilo pod pritisak. S 32 sekunde do kraja, Lara Cvjetko je na kraju uspjela postići i drugi waza-ari. Na kraju, nova rekordna medalja za Hrvatsku.

'Sada sam sretna, bila sam dosta nervozna prije ove borbe, naravno htjela sam ući u finale. Mislim da sam i mogla i trebala. Jedna velika greška u polufinalu me koštala. Mislim da sam bila bolja protivnica, ali napravila sam grešku koju mi je trener govorio da ne napravim, a ja sam ju napravila u prvih pet sekundi borbe i pala na ippon. Tako da ću to popraviti u budućnosti', kazala je.

Iz finalnog bloka uvijek izlazite s pobjedom, dva puta iz borbe za broncu, jednom finale. Kakav je osjećaj pobjeđivati u Zagrebu?

'Odličan, mislim da me ovakav niz prati samo u Zagrebu. Naravno, htjela bih ovakav uspjeh podijeliti i na drugim područjima gdje sam obično druga ili peta', kazala je.

Kao prva nositeljica turnira kategorije -70 kg u prvom kolu bila je slobodna, a u preliminarnom dijelu natjecanja savladala je Lucie Jarrot (FRA) i Kaju Schuster (SLO), dok je poražena u polufinalu protiv Izraelke Maye Kogan (ISR).

'Miješani su osjećaji, naravno da sam sretan što smo osvojili još jednu medalju na Grand Prixu. Međutim, ne mogu biti u potpunosti zadovoljan zbog te greške u polufinalu jer smatram da je ovdje trebala biti prva po njenoj kvaliteti. To je judo, greškice te koštaju borbe, tako da ćemo ovo ispravljati za sljedeće turnire i natjecanja. Generalno je uvijek odlična, tako mlada, ali konstantna i jako sam zadovoljan s njom', rekao je Crnov.

Vaša reakcija na temu