Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Gabi Juan (EJU) JUDO Stjegonoša Matić predvodi Hrvatsku, Kumrić i Krišto putuju u Pariz

JUDO Stjegonoša Matić predvodi Hrvatsku, Kumrić i Krišto putuju u Pariz

'Iznimna čast'

Međunarodna judo federacija (IJF) i službeno je ovog tjedna potvrdila olimpijske norme za Pariz, a među njima i rekordnih pet hrvatskih natjecatelja, no, ipak će samo njih troje imati pravo nastupa s obzirom na to da po kategoriji može biti samo jedan nacionalni predstavnik.

Hrvatsku predvodi svjetski broj 1, dvostruka svjetska prvakinja i aktualna europska prvakinja Barbara Matić (-70kg/JK 'Pujanke' – Split) kojoj će ovo biti treće olimpijske igre. Na svojim trećim igrama Barbara Matić nosit će hrvatsku zastavu na svečanosti otvaranja ljetnih Igara XXXIII. olimpijade u Parizu, a pridružit će joj se i Giovanni Cernogoraz.

- Otići samo na Olimpijske igre već je veliki uspjeh, a Hrvatska ovaj ciklus ima čak rekordnih pet natjecatelja, žao mi je što svi ne možemo biti zajedno. Puno smo svi radili, pokazali da se možemo nositi s najjačim državama! Iznimna čast, Hrvatska zastava i svečano otvorenje, jako velika odgovornost! U Pariz idem spremna, kao i inače ne bi htjela prognozirati rezultat. Igre su opet na starom kontinentu, prvi put borit ću se pred obitelji što mi je jako bitno. Borba po borba i nadam se da nikoga neću razočarati!

Za parišku vizu izborili su se Zlatko Kumrić (-100kg/AJK 'Student' – Split) i Katarina Krišto (-63kg/JK 'Dalmacijacement' – Kaštel Sućurac), bit će to debi na igrama za oboje. Krišto u Francusku putuje kao 12. na listi kvalificiranih s 3673 boda na svjetskoj rang ljestvici.

- Težak rad uvijek se isplati, naravno treba nekad i sportske sreće, ali treba biti uporan i discipliniran. Moje prve igre, uzbuđena sam ali naravno koncentrirana na turnir. Vežu me lijepe uspomene za grad, nadam se da će ovog ljeta biti jednako dobro u Parizu - kazala je 22-godišnja finalistica Grand Slama u Parizu.

30-godišnji Splićanin Kumrić će na svoje prve igre kao 24. rangirani natjecatelj na svijetu!

- Što reći - preponosan! Za to smo radili sve ove godine, san svakog sportaša. Tamo ne idemo na izlet, treba pokazati što možemo, konkurencija je iznimno jaka, ali dati ću sve od sebe - dodao je za kraj Kumrić.

Uz troje odabranih, kvalificirane su Lara Cvjetko (-70kg /JK 'Solin') 4. na svjetskoj rang ljestvici i u kategoriji do -63kg Iva Oberan (-63kg/JK 'Župa dubrovačka') 19. na svjetskoj rang ljestvici koje su u ovom trenutku rezerve. Nadomak igara ostala je Ana Viktorija Puljiz (-52kg/JK 'Solin') koja je ostala kao prva ispod crte za odlazak u Pariz.

Vaša reakcija na temu