Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay DRAMA U BEOGRADU Policajac ubio napadača koji ga je ranio iz samostrela pred izraelskim veleposlanstvom. Sa strijelom u vratu prebačen je u bolnicu

DRAMA U BEOGRADU Policajac ubio napadača koji ga je ranio iz samostrela pred izraelskim veleposlanstvom. Sa strijelom u vratu prebačen je u bolnicu

Ministar Dačić smatra da je u pitanju terorizam i vehabijski pokret

Nepoznata osoba pucala je danas oko 11 sati u pripadnika srpske Žandarmerije koji je bio na dužnosti osiguranja izraelskog veleposlanstva u Beogradu, priopćeno je iz MUP-a Srbije. Kako je naveo MUP Srbija, policajac je pogođen strijelom u vrat.

Pripadnik Žandarmerije M.J. (1990.) je u samoobrani upotrijebio oružje i savladao napadača, koji je od posljedica ranjavanja preminuo. Policajac je u svjesnom stanju prevezen u bolnicu te će biti operiran. Sve okolnosti napada i mogući motivi se ispituju, objavila je policija, prenosi Blic.

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je nepoznata osoba, čiji se identitet utvrđuje, pucala iz samostrela. Policajca je pogodio u vrat, a on je unatoč ozljedi uspio reagirati i ispaliti hitac prema napadaču.

Nakon što je posjetio ranjenog policajca Dačić je rekao da je u pitanju teroristički čin i napad na ambasadu, ali i cijelu Srbiju.

- Suština je da je ovo teroristički napad i radi se o osobama za koje sigurnosne službe već znaju. U pitanju je vehabijski pokret, u pitanju se konvertiti, koji su prešli iz pravoslavne vjere u islam - rekao je Dačić i dodao da je uhićeno više osoba.

Vaša reakcija na temu