Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Završena Maritimna studija mosta preko Kaštelanskog zaljeva

Završena Maritimna studija mosta preko Kaštelanskog zaljeva

Prošli mjesec je prezentirana Lučkoj upravi i koncesionarima

Hrvatske ceste organiziraju prezentaciju Maritimne studije za izgradnju mosta preko Kaštelanskog zaljeva. 

Kako su naveli, Maritimna studija za most preko Kaštelanskog zaljeva u prvoj fazi odredila je dimenzije slobodnog plovnog prolaza kojim bi se osiguralo da velika većina brodova koja bi trebala ulaziti u Kaštelanski zaljev, mogu slobodno proći, dok je drugom fazom obrađena sigurnost plovidbe, čime je izrada iste studije okončana te su rezultati prezentirani Lučkoj upravi i koncesionarima tijekom lipnja. 

'Za ovaj je projekt u tijeku novelacija Idejnog rješenja te usuglašavanje pozicije i plovnog profila ispod mosta (visina i širina) preko Kaštelanskog zaljeva u dogovoru s Lučkom kapetanijom Split i Upravom za sigurnost plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. 

Nabava izrade tehničkog i oblikovnog rješenja budućeg mosta može biti pokrenuta kada budu određeni svi potrebni tehnički i ostali ulazni podaci, što se očekuje po okončanju Postupka procjene utjecaja zahvata na okoliš', izvijestili su iz Hrvatskih cesta.

Vaša reakcija na temu