Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Tamara Kulumbegashvili (IJF) JUDO Vuković brončana, prodan nadomak postolja u Emiratima

JUDO Vuković brončana, prodan nadomak postolja u Emiratima

Sjajne vijesti s trećeg dana Grand Slama

Sjajne vijesti dolaze nam i trećeg dana Grand Slama u Abu Dhabiju, Helena Vuković (JK 'Samobor') osvojila je brončanu medalju!

Samoborka se u borbi kategorije +78kg susrela s Kazahstankom Karinom Takiyevom. Od samog početka borbe Vuković je preuzela inicijativu te konstantno napadala, a Takiyeva nije imala rješenja te je u konačnici dobila tri opomene protiv 24-godišnje hrvatske reprezentativke. Bronca za Vuković!

'Stvarno sam sretna i zadovoljna današnjim danom, prva medalja na Grand Slamu. Malo mi je žao radi polufinala jer mislim da sam mogla to i bolje odraditi, ali sve u svemu nakon prve medalje mislim da je bio dobar dan', kazala je Vuković.

U jutarnjem djelu natjecanja, Vuković je upisala pobjedu i poraz. Bolja je bila od Ruskinje Anastasiije Kholodilne koja kao i svi ostali natjecatelji iz Rusije nastupaju pod zastavom Međunarodne judo federacije (IJF). Poražena je u polufinalu protiv Nizozemke Karen Stevenson.

Do finalnog bloka stigla je Splićanka Karla Prodan (JK 'Pujanke' – Split). U borbi za brončanu medalju susrela se s Litvankom Migle Julijom Dudenaite, no, nažalost primorana je predati meč radi ozljede pred sami kraj borbe.

U kategoriji -100kg nastupio je Marko Kumrić (AJK 'Student' – Split), poražen je protiv Amerikanca Nathaniela Keevea.

IJF Grand Slam Abu Dhabi, devet hrvatskih predstavnika, četiri medalje, jedno srebro i tri brončane medalje

Rezultati:

2. mjesto

Iva OBERAN (JK „Župa dubrovačka“ / -63kg)

3. mjesto

Lara CVJETKO (JK „Solin“ / -70kg)

Anđela VIOLIĆ (JK „Dubrovnik 1966“ / -70kg)

Helena VUKOVIĆ (JK „Samobor“ / +78kg)

5. mjesto

Karla PRODAN (JK „Pujanke“ – Split / -78kg)

Vaša reakcija na temu