Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Ženu vrijeđao pa ju udario, ona mu vratila. Osuđeni su na istu kaznu

Ženu vrijeđao pa ju udario, ona mu vratila. Osuđeni su na istu kaznu

Sukobili su se jer se vratio kući pijan s djetetom

Muž (30) i žena (25) iz Vinkovaca posvađali su se i potukli u stanu nakon što je suprug navečer došao s djetetom u alkoholiziranom stanju.

Sutkinja ih je oboje proglasila krivima i osudila na istu kaznu, s tim da suprug na koncu mora platiti i manje jer je dan proveo u policijskom pritvoru, piše Danica. Prema presudi donesenoj ovih dana, sve se dogodilo lani u prosincu oko 21 sat u Vinkovcima.

Sutkinja je naglasila kako su 'počinili jedno prema drugome psihičko nasilje koje je kod istih izazvalo povredu dostojanstva i uznemirenost te su jedno prema drugome primijenili i fizičku silu uslijed koje nije nastupila tjelesna ozljeda'.

Ženu vrijeđao pa ju udario. Ona mu vratila

'Muž je rekao supruzi da je glupa, kučka i kurvetina te da bi ju najrađe udario, te joj je ponovno nakon sat vremena rekao da je glupačetina, glupa k'o kurac, te joj je više puta psovao majku, a na što je ona njemu rekla da je pička, da se ponaša kao dijete i da je alkoholičar te mu je više puta opsovala majku.

Nakon toga, muž joj je zadao udarac otvorenim dlanom ruke u predjelu glave, a potom je žena također zadala mužu udarac otvorenim dlanom ruke u predjelu glave, nakon čega su si razmijenili više udaraca rukama po glavi i tijelu', istaknuto je u presudi.

Supruga je zvala policiju

Žena je nakon sukoba odmah zvala policiju kojima je ispričala da se sve dogodilo nakon što se suprug vidno pijan s djetetom vratio od svojih roditelja. Prigovorila mu je jer često dolazi pijan, a on ju je počeo vrijeđati. Policija je potvrdila da je muž bio pijan te da mu je izmjereno 1.46 promila alkohola.

'Nakon svađe, on me u jednom trenutku udara rukom u glavu dok sam mu bila okrenuta leđima, pa sam se okrenula prema njemu i udarila ga. Nakon toga smo se potukli, pa sam potom otišla u dnevni boravak i pozvala policiju', ispričala je žena.

Osuđeni na istu kaznu

Muž je priznao da su se te večeri posvađali u kuhinji, ali da ni u jednom trenu nije bilo fizičkog sukoba između njega i supruge.

'Iz obrazaca rizičnih faktora za ponavljanje nasilničkog ponašanja na ime žene i muža, utvrđeno je da se muž nasilnički ponašao pod utjecajem alkohola te da inače prekomjerno konzumira alkohol, dok kod žene nisu utvrđeni rizični faktori za ponavljanje nasilničkog ponašanja', zaključila je sutkinja, piše Danica.

Oboje su kažnjeni s 260 eura, a moraju platiti i 30 eura prekršajnih troškova. Žena mora platiti ukupno 290 eura, a muž 250 eura jer mu se jedan dan proveden u pritvoru računa kao 40 eura. S obzirom na to da je presuda nepravomoćna, supružnici se na nju mogu žaliti.

Vaša reakcija na temu