Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Srebro za braću Sinković na Svjetskom veslačkom kupu

Srebro za braću Sinković na Svjetskom veslačkom kupu

Treća i posljednja regata u seriji Svjetskog veslačkog kupa održana je od 14. do 16. lipnja 2024. godine

Martin i Valent Sinković, osvojili su srebrnu medalju u finalnoj utrci dvojca bez kormilara. Od samog početka utrke držali su drugo mjesto te unatoč snažnom finišu nisu uspjeli zaustaviti aktualne svjetske prvake Švicarce Romana Roeoeslija i Andrina Gulicha koji su zauzeli prvo mjesto s vremenom 06:36.86. Sinkovići su se hrabro borili do samog kraja i ušli u cilj s 1.33 sekunde zaostatka, dok su brončanu medalju osvojili Novozelanđani Daniel Williamson i Phillip Wilson s vremenom od 06:39.20.

'Bila je dobra borba, definitivno smo pokazali napredak u odnosu na početak sezone i s tim smo zadovoljni. Znamo da možemo bolje, nije ovo bilo naše najbolje veslanje i očekivali smo još i više, ali slijede pripreme i idemo napraviti još jedan korak prema Parizu', rekao je Valent Sinković.

Martin Sinković nadovezao se na bratove riječi. 

'Pokazali smo značajan napredak, što se osjetilo i na treninzima. Iako nisam potpuno zadovoljan utrkom, vjerujem da možemo još bolje. Uvjeren sam da ćemo u Parizu pokazati naš puni potencijal i boriti se za zlato', rekao je.

Ovo natjecanje bila je posljednja međunarodna provjera forme uoči predstojećih Olimpijskih igara u Parizu 2024. Braća Sinković sada se okreću intenzivnim pripremama na Perući, gdje će brusiti svoju formu kako bi u Parizu pružili svoj maksimum.

Vaša reakcija na temu