Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BIJELO PLATNO: Nema svlačionica na splitskim plažama, gradska firma primorana je sama ih postaviti

BIJELO PLATNO: Nema svlačionica na splitskim plažama, gradska firma primorana je sama ih postaviti

Sve je zakočeno zbog nedonošenja potrebne uredbe

Na splitskim plažama se nemate gdje presvući, ali se zato možete vratiti u djetinjstvo kad bi vam, uglavnom majka, držala šugaman oko tijela dok se presvlačite. Ako bi vas bio sram. Ili ste se 'pravili velikima'. Za to je opet odgovoran Zakon o pomorskom dobru i što u Zagrebu nisu slušali primjedbe gradova s mora, konkretno Splita. Isključen je Pravilnik o jednostavnim građevinama i radovima na pomorskom dobru, a uredba koja bi razradila zakon nije donesena. 

Svlačionice su tako trebale biti riješene kroz uredbu o vrstama djelatnosti i visini minimalne naknade za dodjelu dozvola na pomorskom dobru.

- Poslali smo primjedbe na javno savjetovanje kako efikasno riješiti problem sa svlačionicama, koje nisu predviđene uredbom, ali smo odbijeni. Do sada su to radile privatne firme koje bi postavile svlačionice, a zarađivale od reklama na njima. Radi se o gospodarskoj djelatnosti, koja nije dozvoljena. Natječaj se morao provesti po Uredbi, što znači kao reklama i nije bilo zainteresiranih jer se nikome ne isplati davati tolike iznose - ispričao nam je Marijan Ciprijan, ravnatelj Splitske obale.

Stoga je gradska firma izabrala najpovoljniju firmu koja će izraditi platno za svlačionice. U srpnju će biti sve na svom mjestu.

Vaša reakcija na temu