Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
11. Ljetno kazalište za djecu u GKL-u od 1. do 6. srpnja

11. Ljetno kazalište za djecu u GKL-u od 1. do 6. srpnja

Revija kojom se završava kazališna sezona

U ponedjeljak, 1. srpnja, već jedanaestu godinu za redom, počinje revija 'Ljetno kazalište za djecu' kojom Gradsko kazalište lutaka Split završava svoju kazališnu sezonu. Pet odabranih repertoarnih naslova GKL-a ove će godine igrati u dvorani Kazališta, a sve predstave održavaju se u 20 sati.

Reviju otvara predstava 'Dankovo srce', ujedno i posljednja ovosezonska premijera, nastala u režiji Jure Radnića, a prema tekstu Valentine i Luke Mavretića inspiriranih motivima 'Legende o Danku'. Ova predstava s mnogo čarolije, magičnih krijesnica i drugih maštovitih elemenata svoju premijeru očekuje 28. lipnja, a u sklopu revije igra 1. i 2. srpnja.

U srijedu, 3. srpnja na sceni igraju 'Pričaoničari', prema tekstu Siniše Novkovića, a koji ujedno potpisuje i režiju ove interaktivne radionice s elementima storytellinga. Dvoje smiješnih mađioničara, relativno neuspješnih u svojim mađioničarskim vještinama, pričaju priču uz pomoć publike i iz nje izvlače bitne pouke.

Četvrtak, 4. srpnja, program nastavlja predstava 'Reci AAA...' - Mali lav i veliki strah, u režiji Branimira Rakića, a prema tekstu Branka Ružića. Ova predstava ističe važnost suočavanja sa strahom i pokazuje djeci kako se lakše mogu nositi s njim. Ne samo da potiče djecu da prevladaju svoje strahove već ih uči kako strah treba prigrliti kao izazov koji uz podršku obitelji i prijatelja može biti savladan.

Već idućeg dana, 5. srpnja, igra predstava 'Maca Papučarica', a koja je nastala prema motivima istoimene priče Ele Peroci. Autorice teksta su Ivana Đula i Milica Sinkauz, a redateljica predstave je Renata Carola Gatica. Svaka priča je zapetljana na svoj način, baš kao klupko. Pa tako i ova priča. Ovo je priča o neurednoj djeci i njihovim preurednim roditeljima, priča o igri i o jednoj maloj tajni koju samo mace znaju, a koja je to tajna i kako će se klupko ove naše priče rasplesti, doznat ćete samo ako slijedite nit.

Zadnjeg dana revije, 6. srpnja na sceni GKL-a izvodi se predstava 'Nije pas beštija', u režiji Gorana Golovka. Nastala prema 'Pasjim noveletama' Miljenka Smoje, a autorica dramatizacije, dramaturginja i autorica stihova za songove je Marina Vujčić. Svi znamo za Smojinog legendarnog Šarka koji je bio kumpanjo koji ni po pameti ni po dobi ni po iskustvu nije zaostajao za svojim gospodarom, čime je stekao pravo na svoju ironiju i sve vrste manipulacije kojima se bilo koja beštija, bez obzira je li životinjska ili ljudska, služi kad se treba snaći u svom okruženju. Povezanost i ljubav između njega i Šarka 'ušla je u zapisnik', a sad i na kazališnim daskama rekonstruiramo njihove šetnje, dogodovštine i dijaloge u kojima Šarko, zahvaljujući svemu što je Smoje o njemu napisao. Ovom hit predstavom ujedno završavamo kazališnu sezonu 2023/2024.

Cijena ulaznice je 4,00 € za sve izvedbe osim za predstavu 'Nije pas beštija', za koju je cijena ulaznice 7,00 €, a mogu se kupiti na blagajni kazališta.

Detaljnije informacije o predstavama, rasporedu i mogućnostima rezervacije i kupnje ulaznica možete potražiti na internetskim stranicama kazališta www.gkl-split.hr.

Vaša reakcija na temu