Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Kristina Vidan: Katastrofa s otpadom koju smo vidjelu u Napulju visi nam nad glavama

Kristina Vidan: Katastrofa s otpadom koju smo vidjelu u Napulju visi nam nad glavama

Popunjavanje Karepovca je sve izvjesnije

Na sjednici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije danas je vijećnica stranke Direkt Kristina Vidan postavila pitanje koji je krajnji rok za realizaciju Regionalnog centra Čisti okoliš u Lećevici s obzirom na smanjivanje sredstava za isti, u iznosu većem od 500 tisuća eura u rebalansu županijskog proračuna za 2024. godine.

Tražila je da se transparentno prikaže kako će na dinamiku realizacije utjecati ponovna procjena utjecaja na okoliš i prilagodba Studije izvedivosti kao i protivljenje Grada Sinja realizaciji pretovarne stanice na njihovom području no konkretan odgovor nije dobila.

Upozorila je i na činjenicu da je u 2023. godine u našoj županiji prikupljeno 56.398 tona miješanog komunalnog otpada više od planiranih 50 % prema nacionalnom planu gospodarenju otpadom, te kako bismo i da danas imamo Lećevicu imali problem s 56 tisuća tona otpada više nego što bi ih Lećevica mogla primiti.

'S obzirom na turističku orijentaciju naše županije i potencijalnu katastrofu već viđenu u Napulju, koja visi nad nama nakon sve izvjesnijeg popunjavanja Karepovca, ako Lećevica do tada ne bude gotova, nužno je da Županija poduzme korake kako bi se na vrijeme pripremio plan zbrinjavanja otpada u tom slučaju', istaknula je Kristina Vidan, predsjednica stranke Direkt i županijska vijećnica.

Vaša reakcija na temu