Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay OBRAČUN U AUSTRIJI Mad Max na domaćoj stazi zaustavio Norrisa na putu do pobjede, u dramatičnom finalu slavio Russell

OBRAČUN U AUSTRIJI Mad Max na domaćoj stazi zaustavio Norrisa na putu do pobjede, u dramatičnom finalu slavio Russell

Nizozemac se ne miri lako s porazom

Trebala je to biti još jedna rutinska trka za Maxa Verstappena i slavlje na Red Bull Ringu u Spielbergu. I tako je bilo, sve do drugog odlaska u boks 19. krugova prije kraja. Nepovratno je izgubljeno par sekundi na izmjenu zadnje lijeve gume, još koja sekunda je otišla radi sigurnog propuštanja drugoplasiranog Landa Norrisa na putu u boks jer upravo je s tim bilo problema kod prve promjene guma. 

Kada se vodeći dvojac vratio na stazu, solidna prednost Verstappena od sedam sekundi, srozala se na svega dvije, a potom potpuno istopila. Red Bullov šampion stavio je već korištene gume, dok je Norris imao sasvim novi komplet. 

Odmah se pokazalo da je znatno brži od Nizozemca. Započeo je veliki obračun. Do kraja Velike nagrade Austrije ostalo je nekih 14 krugova i pobjeda se McLarenovom vozaču činila nadohvat ruke. Sve do najsporijeg zavoja na stazi sedam krugova prije kraja.   

Norris je imao brzinu, pokušao je s vanjske strane obići Verstappena, došlo je do kontakta i bušenja guma. Norris je izbačen iz trke, a Verstappen se na koncu uspio dočepati petog mjesta i novih 10 bodova. 

Samo krug ranije na istom mjestu, Norris je pokušao proći s unutrašnje strane. Verstappen je zadržao prednost, ali je s bolidom potpuno izašao sa staze. I jedan i drugi vozač imali su svoje mišljenje o incidentu. Norris je bio uvjeren da Verstappen mora vratiti prednost, Nizozemac je, pak, tvrdio da ga je Britanac potjerao sa staze. Očekivala se odluka vodstva trke, no stvar je brzinski riješena već u idućem krugu. Verstappen je pokazao da se ne miri lako s porazom i da je spreman poziciju držati po svaku cijenu. 

No, na koncu, čak i uz ovaj podbačaj, Nizozemac ima razloga za zadovoljstvo vikendom u Austriji. Uz 10 današnjih bodova, jučer je u sprintu osvojio prvo mjesto i osam bodova. Najbliži konkurenti, Norris i Leclerc ostali su bez bodova u trci tako da Nizozemac uoči 12. trke sezone u Silverstoneu s 237 bodova ima uvjerljivu prednost pred pratnjom sa 156 i 150 bodova.

Vaša reakcija na temu