Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Odgođena odluka o optužnici protiv poduzetnika Kotarca, obrana tražila izdvajanje tajno snimljenih razgovora

Odgođena odluka o optužnici protiv poduzetnika Kotarca, obrana tražila izdvajanje tajno snimljenih razgovora

Sporni su nalozi istražnog suca

Optužno vijeće splitskog Županijskog suda danas je trebalo odlučiti o utemeljenosti optužnice protiv građevinskog poduzetnika Zvonka Kotarca i još 11 optuženika, no kako je obrana tražila izdvajanje dokaza, odnosno, tajno snimljenih razgovora, izvjesno je da će se procedura usložiti i produžiti. Odluku najprije treba donijeti sud pa onda stranke imaju pravo žalbe, o čemu treba odlučiti viši sud. 

Obrana spori tajno snimljene razgovore zbog naloga istražnog suca koji potječu iz afere s hotelom bankara Zorana Sikirice. Poveznica je bivša voditeljica Odsjeka za graditeljstvo Upravnog odjela za prostorno uređenje Grada Splita Lada Pocrnić Mladinić koja je prvookrivljena u slučaju s Kotarcem, ali se nalazi i na optužnici sa Sikiricom. U ovom predmetu optuženi su i njezina kolegica, viša savjetnica za graditeljstvo Ljiljana Poletti Kopešić te savjetnik za graditeljstvo Boris Marelja

Tu su i tri arhitekta, brat Zvonka Kotarca, poduzetnik Marijo Jukić, bivša HGS-ova gradska vijećnica Danijela Špalj, inspektor zaštite od požara PU splitsko-dalmatinske te nadzorni inženjer električnih instalacija. USKOK ih tereti za zlouporabe, primanje i davanje mita, odnosno, malverzacije s građevinskim i uporabnim dozvolama za poslovne i stambene objekte u Splitu. Kotarac i službenici privedeni su prije tri godine i neko vrijeme su čak proveli u istražnom zatvoru. Optužnica je dignuta prošle godine u srpnju.

Vaša reakcija na temu