Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot  Prijevremeni izbori u Smokvici 18. kolovoza

Prijevremeni izbori u Smokvici 18. kolovoza

Vlada donijela odluku

Dan nakon što je sada već bivši načelnik Smokvice Kuzma Tomašić pušten iz istražnog zatvora Vlada je donijela odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za općinskog načelnika Općine Smokvica. 

Provest će se u nedjelju, 18. kolovoza.

'Općinski načelnik Općine Smokvica, izabran na redovnim izborima 2021. godine, podnio je ostavku koja je zaprimljena i urudžbirana u stručnim službama Općine Smokvica 3. lipnja 2024. godine te je toga dana općinskom načelniku sukladno zakonu, prestao mandat.

Slijedom navedenog, krajnji rok za održavanje prijevremenih izbora za općinskog načelnika Općine Smokvica je 1. rujna 2024. godine (nedjelja).  

U jedinici lokalne samouprave koja ima manje od 10.000 stanovnika općinski načelnik, odnosno gradonačelnik bira se bez zamjenika.
Prema Popisu stanovništva, kućanstava i stanova 2021. Općina Smokvica ima 868 stanovnika te stoga općinski načelnik nema zamjenika.

Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za općinskog načelnika Općine Smokvica', stoji u Vladinoj odluci.

Vaša reakcija na temu