Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POD OKRILJE MINISTARSTVA: Stomatološka poliklinika spaja se s KBC-om Split, prostori ostaju na istom mjestu, stiže više liječnika

POD OKRILJE MINISTARSTVA: Stomatološka poliklinika spaja se s KBC-om Split, prostori ostaju na istom mjestu, stiže više liječnika

Do kraja godine se očekuje prijelaz

Stomatološka poliklinika Splitsko-dalmatinske županije ide pod kapu KBC-a Split, odnosno resornog ministarstva. Na taj potez su se odlučili, kako kaže župan Blaženko Boban, i zbog bolje usluge pacijentima kojima se neće ništa promijeniti što se tiče mjesta usluge, ali će moći imati više liječnika.

- Primjerice, mi smo zatražili pet specijalizacija za Stomatološku, a dobili smo jednu, KBC je tražio pet, a dali su im osam. To je intencija ministarstva, specijalizacije davati KBC-u i na vrijeme smo prepoznali potrebu pa krećemo u reorganizaciju - kazao je Boban.

Dodao je i kako se spominje da će biti više 'uhljeba', a dogodit će se, tvrdi, baš suprotno jer se smanjuje administracija, nema više upravnog vijeća dok će ravnateljstvo će djelovati u sklopu KBC-a Split.

Do kraja godine se očekuje prijelaz.

Na Županijskoj skupštini je, izdvojimo, Boban pohvalio sve djelatnike zbog nalaza revizije. 

- Radila se dvostruka revizija devet mjeseci, kako financijska tako i za opće poslovanje, i dobili smo bezuvjetno pozitivno mišljenje. Mislim da smo jedna od rijetkih institucija s takvim nalazom - zadovoljan je župan.

Od aktualnosti sa sjednice izdvojimo i da se planira useliti mlade obitelji u stanove koji su nekada koristili djelatnici obrazovnih institucija. Jedna je to od mjera oživljavanja Dalmatinske zagore.

Vaša reakcija na temu