Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Županijska udruga slijepih Split Županijska udruga slijepih Split pomaže Pikado klubu slijepih 'USRIDU!', nagradila ih za velik uspjeh

Županijska udruga slijepih Split pomaže Pikado klubu slijepih 'USRIDU!', nagradila ih za velik uspjeh

Ušao u prvu ligu

U Županijskoj udruzi slijepih Split svjesni su da je svaki početak težak i nepredvidljiv. Podržavali su i poticali članove koji se žele baviti pikadom da osnuju vlastiti pikado klub za slijepe osobe. Nakon što je osnovan Pikado Klub slijepih 'USRIDU!', udruga mu je osigurala besplatan prostor za treninge, oslobodila ga od plaćanja režijskih troškova, posudila mu pikado-aparat za ozbiljno i profesionalno treniranje, udijelila potrebne savjete za rad, napisala mu prvi projekt. Potom su članovi kluba nastavili sami...

'Nakon upornog i kontinuiranog treniranja naši slijepi pikadisti postigli su velik uspjeh. Osvojili su prvo mjesto u drugoj pikado ligi za slijepe osobe te su time ušli u prvu ligu, stoga im ovim putem čestitamo', poručili su iz Županijske udruge slijepih Split. 

Prema odluci Upravnog odbora Županijske udruge slijepih Split, uspjeh pikadista nagrađen je. Za sedam pikadista Ivan Tokić, predsjednik udruge, uručio je bonove vrijedne po 50 eura.

'Želimo vam mnogo uspjeha u novoj sezoni, vaš uspjeh i naš je uspjeh, stoga smo ponosni na vas. Prema dogovoru, vaši treninzi će se i dalje održavati svakog četvrtka i petka', naveli su iz udruge.

Napomenuli su kako od pikadista i dalje očekuju samo najbolje rezultate.

'Iako smo udruga socijalnog tipa, kada god možemo - pomoći ćemo našim kolegama u njihovom radu. Naravno da će nam i dalje biti prioritet opremati članove skupim pomagalima, opremati našu djecu svime potrebnim za normalno školovanje i pomagati siromašnima te ćemo, kada nam to mogućnosti dopuste, pomoći i našim sportašima barem davanjem na korištenje našeg prostora i pokrivanjem režijskih troškova. 

Trudimo se uvijek pronaći balans između potreba same udruge i njenog članstva za tim prostorom te naših članova koji se žele profesionalno baviti sportom', izjavio je Ivan Tokić, predsjednik Županijske udruge slijepih Split.

Vaša reakcija na temu