Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot DALIĆ JUTRO NAKON: Jedan igrač zaslužuje moju ispriku, a sudac nas je zakidao cijelu utakmicu!

DALIĆ JUTRO NAKON: Jedan igrač zaslužuje moju ispriku, a sudac nas je zakidao cijelu utakmicu!

'Teška je noć iza svih nas'

Jutro nakon remija s Italijom (1:1) pred novinarima u bazi hrvatske reprezentacije u Neuruppinu pojavio se Zlatko Dalić

- Sigurno da je teška noć iza svih nas. Ne znam što bih više o tome rekao. Davno sam rekao da zbog ovih jutara nakon neuspjeha ostavit ću se trenerskog poziva. Život je satkan od pobjeda i poraza, uspjeha i neuspjeha. Ništa me neće zaustaviti na putu dalje. I dalje vjerujem reprezentaciji. Čestitam dečkima na utakmici jučer, trudu i energiji koji su dali, ostavili srce na terenu. Nažalost, ne mogu im čestitati na uspjehu i rezultatu. Zahvaljujem se svim navijačima, onima koji su bili na stadionima, bili su sjajni, naša velika snaga. Ne znam je li Hrvatska ikad imala ovakvo navijanje, doveli smo 100 tisuća Hrvata u Njemačku. To znači da smo postali simbol nacije, kult. Zajedno su bile i sve naše navijačke skupine, to zajedništvo svih nas veseli. Svatko navija za svoj klub, ali reprezentacija je iznad svega. Molim ih da ostanu zajedno dalje, prate reprezentaciju, da ju vole kad gube ili pobjeđuju. Hvala medijima na korektnosti, neki su imali figu u džepu, Hrvatska je najvažnija. Stvaranje nepotrebnih afera i unošenje nemira nije trebalo, s tim se borim šest godina, vama na dušu. Hvala svima, ponosan sam - rekao je hrvatski izbornik, a na pitanje o sucu Dannyju Makkelieu odgovara:

- Nije on kriv. Sve smo imali u svojim rukama. Primili smo u 95. protiv Albanije, u 98. protiv Italije. Sve je bilo u našim rukama. Sudac nas je zakidao cijelu utakmicu, kulminacija je bila osam minuta produžetaka. Niste me podržali ni vi, ni Fifa ni Uefa, ali to želim reći. To su činjenice. Ne mogu se oteti dojmu da je to tako, bilo je šest zamjena, tri minute maksimum, a ni to suci ne rade. Plus onaj VAR, četiri minute maksimum. Ali, nije sudac kriv da se ne bacimo na zadnju loptu, ne spriječimo Donnarummu da izvede loptu, to su naše greške. Nismo uspjeli.

Imate li energije za nastaviti dalje?

- Žao mi je što nismo uspjeli, to me smeta. Tužan i razočaran jesam, nismo uspjeli. Ali nemam potrebu biti tužan, mogu biti samo ponosan, ovo je rezultat koji u životu dođe. I iz toga treba izaći samo jači. Poraz nije smak svijeta, ali emocije postoje. Ne treba upasti u depresiju, treba pokazat karakter, izaći jači. Nakon Portugala smo se pričalo o europskom naslovu. Puno smo toga napravili u šest godina, sve na neku foru. Nemamo brzih igrača, a mi sve dobijemo. Ali dođe kraj tome, treba to prihvatiti. Tužan sam i razočaran, pokazali smo vjeru, zajedništvo i ljubav, ali nismo uspjeli. Nikad nisam bio bez energije u životu, nitko mi ništa nije dao ili poklonio. Gazili su me, gaze me, ali ja se ne dam. Predati se neću. Mogu biti ponosan na sve što sam napravio, s igračima i reprezentacijom, stožerom... ponosan sam do neba. Puno mi je srce. Energija je prisutna, život ide dalje.

Što kažete o igračima koji nisu dobili ni minute u dosadašnje tri utakmice?

- Tu je 26 igrača. Ne mogu igrati svi. Imat ćemo sastanak, zahvalit ću im se posebno. Njihovo vrijeme tek dolazi, bili su korektni, hvala igračima na mjesec dana discipline, reda, korektnosti. Moja najveća isprika ide Vidi, bio je tu mjesec dana, nije igrao minute. Velikan hrvatskog nogometa, pred svima ću mu se ispričati na tome. On to zaslužuje. Velika je podrška, ne pokazuje ni sekundu nezadovoljstvo, a znam da mu je teško, krivo... Ali, zaslužuje moju ispriku i zahvalu. Iako se nikome nemam potrebu ispričavati.

Vaša reakcija na temu