Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Dobra energija u Grubišnom Polju, Hajdukovi navijači opet ostavili potpis

Dobra energija u Grubišnom Polju, Hajdukovi navijači opet ostavili potpis

Već od ranih jutarnjih sati traju naporne pripreme na i oko stadiona da se Hajduk ugosti na što kvalitetniji način

Nakon što je Hajduk u iznimno napetoj i izazovnoj utakmici pobijedio Dinamo nasred Maksimira, 'bijele' iščekuje utakmica Hrvatskog nogometnog kupa, u kojoj će snage odmjeriti s niželigaškim klubom zvanim 'Bilogora 91'. Splićane je tako poslije kišnog Zagreba, put odveo prema istoku, točnije prema Grubišnom Polju. Ovo šarmantno mjesto smješteno je na obroncima Bilogorskog brežuljka, a iako je maleno i često zanemareno, ono je obilježeno harmonijom dugotrajne povijesti, lijepog krajolika i bogate kulture. 

Na putu prema Grubišnom Polju trebali smo se poslužiti Google mapsom, a pritom smo uočili dobru šalu u režiji navijača Hajduka. Baš kao što su na Maksimiru, istu stvar su napravili i na ovom stadionu - Nazvali su ga Šetalištem Marka Livaje. Hajdučka desetka danas neće nastupiti, Gattuso ga je odlučio ostaviti u Splitu nakon naporne utakmice u petak, ali Hajdukovi navijači nisu propustili priliku da i ovaj stadion nazovu po svom miljeniku. 


Netom po dolasku u Grubišno Polje moglo se osjetiti kako mjesto drugačije diše, kako je danas poseban dan. Ceste su, osim traktora i vozila kompanije 'Zdenka' koji su karakteristični za ovo podneblje, preplavljene policijskim službenicima, a i pokoji navijački auto zalutao je nekoliko sati prije utakmice da istraži skrivene čari ovog mjesta. Crkva Svetog Josipa, koja inače svojim građevinskim stilom i visinom odskače od ostatka gradske vizure, danas nije bila centar grada, već skroman stadion na kojem će istrčati Gattusova momčad. 

Već od ranih jutarnjih sati traju naporne pripreme na i oko stadiona da se Hajduk ugosti na što kvalitetniji način, da budu pravi domaćini kao što je karakteristično za ovaj kraj. Montažne tribine, paketi hrane i pića, podebljavanje linija terena, saniranje rupa… Nitko nije stajao bez posla, djelatnici Bilogore obratili su pažnju na svaki detalj, a posao im, u najmanju ruku, nije bio lak. 

 'Deni Černi i Darko Kralj naši paraolimpijci, Petar Preradović je odrastao ovdje, a osim toga još bi rekla poljoprivreda, elektrane i naši branitelji', odgovorila je nasmijana stanovnica Paulina na pitanje koji su simboli Grubišnog Polja. U razgovoru s građanima moglo se vidjeti kako su jako ponosni na svoj grad, kako jedva čekaju da utakmica počne, da njihova Bilogora postane nogometni centar Hrvatske na jedan dan. Ipak, osjetila se određena doza žaljenja što je trener Gattuso odmorio najveće zvijezde. 'Slavonija živi za ovakve utakmice, da vidi Livaju i Rakitića, šteta je što ih nećemo danas moći gledati, ali svakako će biti dobra fešta', rekao je Robert, strastveni navijač Hajduka iz Đakova. 

Dobra energija ispunila je svaku ulici i ugostiteljski objekt ovog grada, navijači polako stižu, a na stadionu se uz dalmatinske pjesme završavaju posljednji detalji. Sve izgleda spremno za pravu nogometnu atmosferu, za događaj koji će lokalno stanovništvo pamtiti godinama…

Vaša reakcija na temu