Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Jadran u nevjerojatnoj završnici na Poljudu svladao srpskog doprvaka!

Jadran u nevjerojatnoj završnici na Poljudu svladao srpskog doprvaka!

Pobjeda splitske momčadi na startu Lige prvaka

Vaterpolisti splitskog Jadrana pobjedom su otvorili nastup u Ligi prvaka. 

U prvom kolu skupine B 'jadranaši' su na bazenu u Poljudu nakon peteraca svladali Radnički 15:13 (2:0, 2:3, 3:2, 3:5; 5:3).

Jadran: Bijač (12 obrana), Čagalj, Marinić Kragić (1), Radan, Butić (1), Pejković, Tomasović, Zović (1), Berehulak (1), Baničević (1), Fatović (5), Dužević, Čelar. 

Jadran je poveo 3:0, gosti iz Kragujevca prvi su pogodak postigli u 15. minuti, da bi do kraja druge četvrtine zabili još dva te je na poluvremenu momčad Jure Marelje imala gol prednosti (4:3). 

Odličan je na vratima aktualnog prvaka Hrvatske bio Marko Bijač. U prvih 16 minuta imao je osam obrana, skinuo je i peterac Strahinji Rašoviću

Radnički je u trećoj četvrtini stigao do izjednačenja, no onda se razbudio Loren Fatović. Zabio je četiri gola zaredom, doveo svoju momčad do 8:5, a šest i pol minuta prije kraja bilo je 9:6. 

Gosti se nisu predavali, a 11 sekundi prije kraja golom Dušana Vasića stigli su do prednosti. No, onda je opet na scenu stupio Fatović te je tri sekunde prije kraja zabio za 10:10.

Uslijedila je lutrija peteraca, a prijelomni trenutak dogodio se u trećoj seriji kada je rezervni vratar Jadrana Martin Čelar obranio udarac Vasiću.

U drugom kolu Jadran 15. listopada gostuje u Gruziji, protivnik je Dinamo iz Tbilisija. 

Vaša reakcija na temu