Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Na pučkoj fešti u Varošu dodijeljena zahvalnica jedinom živom prvotimcu Hajduka iz šampionske 1955. godine!

Na pučkoj fešti u Varošu dodijeljena zahvalnica jedinom živom prvotimcu Hajduka iz šampionske 1955. godine!

Varošani i gosti se druže uz srdele, vino, fritule i brudet od liganja

Na večerašnjoj velikoj pučkoj fešti u Varošu dodijeljena je zahvalnica legendarnom igraču HNK-a Hajduk, gospodinu Bogdanu Kragiću, jedinom živućem prvotimcu 'bijelih' iz sezone 1954/55, kada je osvojeno prvenstvo. Prenosimo zanimljivu izjavu Kragića vezanu za njegovu generaciju, koja je prva na Poljud donijela i pokala tada jakog međunarodnog juniorskog turnira Kvarnerska rivijera:

- Imali smo na juniorskom treningu jedan balun i čuvali ga ka' Boga. Kad bi otišao preko zida odmah smo trčali da ga ne bi netko ukrao. Treninzi su bili utorkom i četvrtkom, a ne kao danas svaki dan. Za vikend se igrala utakmica. Godine 1955. sam odigrao prve četiri utakmice, a onda me skupilo u vojsku. Premija za nas mlade igrače je bila otići s momčadi na turneju pa bi ti dalo četiri dolara na dan. Za osvojeno prvenstvo smo dobili otprilike ka današnjih 2.000 kuna, a Jole i ja smo kao perspektivni igrači primali i po pola kila mesa svaki tjedan. Oni standardni su imali cilo kilo. Eto, to su u ono doba bile premije. 

Dodajmo još da se Varošani i gosti druže uz srdele, vino, fritule i bridet od liganja, a program, kojega su pripremili i osmislili Gradski kotar Varoš i Turistička zajednica grada Splita, vodi Edita Lučić Jelić. Za dobru pjesmu su se pobrinuli muška klapa Šušur, zabavni duo 'Dva Hvaranina' i grupa 'Tip Top'.

Vaša reakcija na temu