Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Nizozemska preokretom slavila protiv borbene Poljske

Nizozemska preokretom slavila protiv borbene Poljske

Atraktivna utakmica u Hamburgu

U prvoj utakmici skupine D, Nizozemska je slavila protiv Poljske u Hamburgu 2:1.

Na početku susreta Nizozemska je bila konkretnija momčad. U nekoliko navrata opasno su zaprijetili vratima Wojciecha Szczesnyja, ali onda ih je Poljska u 16. minuti šokirala. Kapetan Piotr Zielinski ubacio je iz kornera, a najviši u skoku bio je Adam Buksa, koji je spretno glavom poentirao za vodstvo svoje momčadi. 

Nizozemska je poslije toga postala još aktivnija, a nagrada za to stigla je u 29. minuti. Cody Gakpo silovito je zapucao s vrha šesnaesterca, a lopta se odbila od poljskog stopera Bartosza Salomona i prevarila Szczesnyja. 

Momčad Ronalda Koemana do kraja prvog dijela bila je nadomak novog pogotka, ali Poljska se uspješno obranila te se na predah otišlo s izjednačenim rezultatom. 

U drugom poluvremenu Nizozemci su nastavili s kvalitetnom igrom, ali Poljska im je dobro parirala. Međutim, Koeman je u 81. minuti zamijenio Memphisa Depaya s Woutom Weghorstom, a stasitom napadaču Hoffenheima trebale su samo dvije minute da zatrese mrežu i donese svojoj momčadi zasluženu pobjedu.

Nizozemska je tako došla do jako bitna tri boda u jako teškoj skupini. Poljskoj su se sada smanjile šanse za prolazak u sljedeću fazu natjecanja, ali s obzirom na prikazano danas, imaju se čemu nadati. Sutra je na rasporedu utakmica njihove skupine između Francuske i Austrije. 

Standings provided by Sofascore

Vaša reakcija na temu