Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Podjela bodova u kišnoj Kranjčevićevoj, Lokomotiva i Rijeka odigrale bez pobjednika

Podjela bodova u kišnoj Kranjčevićevoj, Lokomotiva i Rijeka odigrale bez pobjednika

Gosti su ispustili priliku da, barem nakratko, zauzmu vrh tablice

U prvoj utakmici 10. kola SuperSport HNL-a Lokomotiva je u kišnoj Kranjčevićevoj remizirala s Rijekom 2:2.

U prvih 20 minuta utakmice nije se dogodilo ništa vrijedno spomena. Momčadi su oprezno pristupile ovoj utakmici, na početku nisu željele riskirati, ali onda se u 23. minuti ukazao Stjepan Radeljić i škaricama doveo goste u vodstvo.

Međutim, rezultatski deficit nije nimalo obeshrabrio Lokomotivu, dapače, trebale su joj samo tri minute da vrati stvari na početak. Mody Boune je precizno ubacio loptu, a Fran Karačić bio je najviši u skoku i sjajnim udarcem glavom poravnao stanje na semaforu.

U ostatku prvog dijela Rijeka je bila nešto konkretnija, u par navrata zaprijetila je preko Stipe Perice, ali mreža se u prvih 45. minuta više nije zatresla.

Na početku drugog dijela gledali smo pravu uspavanku. Mlaki napadi na obje strane, izgledalo je to nekonkretno i bezidejno. Ipak, sredinom poluvremena napokon se dogodilo nešto vrijedno spomena. 

Luka Vrbančić se u nedostatku ostalih opcija odlučio na dalekometan udarac, koji vjerojatno ne bi bio težak plijen za Martina Zlomislića, ali na Lokomotivinu sreću Radeljić je njegov udarac blokirao rukom te je sudac Duje Strukan nakon VAR provjere pokazao na bijelu točku. Kazneni udarac izveo je Duje Čop te sa sigurnošću poentirao za prvo vodstvo Lokomotive na susretu. 

Rijeka se poslije toga trgnula, postala je znatno konkretnija prema naprijed, a nagrada je stigla u posljednjoj minuti regularnog dijela. Amer Gojak je ubacio, a Ivan Smolčić spretno pogodio glavom za izjednačenje te konačnih 2:2.

Lokomotiva je s ovim bodom zauzela osmo mjesto tablice, a u sljedećem kolu na rasporedu im je gostovanje na Poljudu, kod trenutno prvoplasiranog Hajduka. 

S druge strane, Rijeka je ispustila priliku da ponovno, barem nakratko, zauzme vrh ljestvice. Ovako su ostali na drugom mjestu, s bodom manje i utakmicom više od Hajduka. U sljedećem kolu na Rujevicu stiže Varaždin. 

Standings provided by Sofascore
Vaša reakcija na temu