Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Remi Danske i Slovenije, nastupio bivši igrač Hajduka

Remi Danske i Slovenije, nastupio bivši igrač Hajduka

Veliki bod za momčad Matjaža Keka

U prvoj utakmici skupine C, Danska je u Stuttgartu remizirala sa Slovenijom 1:1. 

Prvi pogodak na susretu postigao je Christian Eriksen u 17. minuti. Jonas Wind sjajno je petom proigrao danskog ofenzivnog veznjaka, koji je potom s lakoćom matirao iskusnog Jana Oblaka. Simbolično je da je baš Eriksen postigao taj pogodak jer mu je ovo prva utakmica na europskim prvenstvima od kako je doživio veliku nesreću prije tri godine u Kopenhagenu. 

U 77. minuti susreta Slovenija je uspješno slomila čvrstu dansku obranu. Erik Janža silovito je zapucao s dvadesetak metara, a lopta je od Mortena Hjulmanda promijenila smjer te prevarila Kaspera Schmeichela.

Do kraja utakmice bilo je još nekoliko opasnih prilika na obje strane, ali rezultat na semaforu se nije mijenjao.

Bivši igrač Hajduka Jan Mlakar odigrao je do 75. minute utakmice.

Slovenija je tako osvojila važan bod s kojim su im se šanse za prolazak u sljedeću fazu znatno povećale. S druge strane, Danska s ovim rezultatom zasigurno nije zadovoljna s obzirom da su u ovaj susret ušli kao veliki favorit. Sljedeća utakmica u ovoj skupini je na rasporedu u 21h, a snage će tada odmjeriti Engleska i Srbija. 

Standings provided by Sofascore
Vaša reakcija na temu