Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka UŽIVO (19.30) Karoglan ima puno dilema, hoće li složiti idealnih 11 za svladati Dinamo?

UŽIVO (19.30) Karoglan ima puno dilema, hoće li složiti idealnih 11 za svladati Dinamo?

Prvenstvena utakmica 28. kola SuperSport HNL-a: Hajduk - Dinamo

Nakon reprezentativne stanke pred Hajdukom je najveći hrvatski derbi. U 28. kolu SuperSport HNL-a danas (19.30 sati) na Poljud stiže Dinamo. 'Modri' u Split stižu kao treća momčad lige, s bodom manje od 'bijelih' i pet manje od vodeće Rijeke, ali uz utakmicu manje. Najveća dilema kod Sergeja Jakirovića je situacija s Martinom Baturinom kojeg muči mišić zadnje lože. 

Nakon poraza od Lokomotive trener Hajduka Mislav Karoglan svjestan je da je pod velikom povećalom i da 'bijeli' za oživljavanje šampionskih ambicija moraju pobjeđivati redom, bez obzira na ime i jačinu protivnika. 

Za susret s 'modrima' Karoglan ima dosta upitnika i dilema. Dino Mikanović sam je sebe eliminirao nakon crvenog kartona protiv Lokomotive, a na poziciju desnog beka mogao bi se vratiti Fahd Moufi. Marokanac već mjesec dana ima problema s ozljedom, no čini se da pomalo hvata ritam i da bi mogao startati u derbiju. To znači da će polivalentni Niko Kristian Sigur u vezni red, uz standardnog i dragocjenog Filipa Krovinovića te neumornog Rokasa Pukštasa. Promjena bi se mogla dogoditi i među vratnicama. Lovre Kalinić blizu je početne 'jedinice', a bit će zanimljivo vidjeti kako će Karoglan složiti zadnju liniju. Pod velikim upitnikom je nastup Filipa Uremovića, a ukoliko ne bude mogao očekuje se da bi uz Zvonimira Šarliju mogao zaigrati Dominik Prpić. Unatoč vrlo lošoj predstavi protiv Lokomotive na lijevom boku Ismael Diallo i dalje je u prednosti ispred Šimuna Hrgovića. Problema s ozljedom imao je i Josip Brekalo, no nekadašnji 'modri' očekuje se u početnoj postavi, kao i Emir Sahiti iza neprikosnovenog Marka Livaje

Mogući sastav Hajduka: Kalinić, Moufi, Šarlija, Prpić, Diallo, Krovinović, Sigur, Pukštas, Sahiti, Brekalo, Livaja. 

Bit će ovo peti međusobni dvoboj Hajduka i Dinama u aktualnoj sezoni. Na otvaranju sezone, u utakmici Superkupa sredinom srpnja prošle godine Dinamo je na Maksimiru slavio s 1:0 golom Martina Baturine. Sedam dana kasnije Hajduk je na istom mjestu bio bolji s 2:1, a presudio je gol Rokasa Pukštasa u posljednjim sekundama.  Početkom listopada prošle godine 'bijeli' su na Poljudu slavili s 1:0 golom Emira Sahitija, a treći prvenstveni ogled u Maksimiru odigran je u prosincu i završio je bez pogodaka. 

Sudačka postava za današnju utakmicu dolazi iz Njemačke. Glavni sudac je Daniel Siebert, pomoćnici su mu Jan Seidel i Rafael Foltyn, a četvrti sudac je Timo Gerach. VAR sudac je Johann Pfiefer, a njegov asistent Michael Emmer

Tekstualni prijenos možete pratiti na Dalmatinskom portalu. Sponzor prijenosa je tvrtka Tommy. 

Vaša reakcija na temu