Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO IZ DALMACIJE: Igrači prerano utrčali, sudac odlučio da se kazneni udarac više ne izvodi, provjerite o čemu se radi

VIDEO IZ DALMACIJE: Igrači prerano utrčali, sudac odlučio da se kazneni udarac više ne izvodi, provjerite o čemu se radi

Oglasio se i domaći klub

NK Jadran Smokvica je na svom terenu poražen od KOnavljanina 1:2, a na utakmici se u 5. minuti dogodila nesvakidašnja situacija.

Delegat utakmice Boris Poluta je ovako opisao:

- U 5. minuti je dosuđen kazneni udarac za domaćine koji je realiziran, ali glavni sudac ga je poništio zbog prijevremenog ulaska u kazneni prostor igrača broj 17 domaćih, čime je po mišljenju glavnog i 1. pomoćnog napravljen prekršaj koji je i dosuđen, te je poništio postignuti zgoditak. S time se domaći igrači koji su tražili ponavljanje kaznenog udarca nisu složili, jer po njihovom mišljenju odluka nije sukladna s Pravilima nogometne igre. 

Oglasio se i domaći klub:

Poništen realizirani kazneni udarac zbog prijevremenog utrčavanja igrača u šesnaesterac - da, moguće je. Godina Gospodnja je 2024.,datum je 28. travnja, liga je 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanska, mjesto radnje je Smokvica, igralište je Blatina, kolo je 18, a igraju domaćin NK Jadran i gosti iz Čilipa NK Konavljanin. Glavni sudac je Pavić Teo (Split), a 1. pomoćni je Kalinić Ivan (Veliki Bročanac). Suci su se predstavili kao suci 'višeg' ranga koji bez problema sude utakmice županijske lige. Igrala se 5. minuta, sudac dosuđuje kazneni udarac za domaćina. Kazneni udarac domaćin uspješno realizira, ali sudac poništava kazneni udarac zbog preranog utrčavanja igrača domaćina u kazneni prostor (opravdano ili ne, to je sada najmanje bitno). Kada su svi očekivali da će se sukladno pravilima PNI kazneni udarac ponovit, glavni sudac nakon konzultacija s 1. pomoćnim sudi indirekt ili prekršaj (mislimo da ne zna ni on) igrača domaćina koji je prerano utrčao u kazneni prostor. Prema mišljenju suca to se smatra prekršajem i daje loptu gostima da izvedu prekršaj. Unatoč protestima domaćina ponavljanja kaznenog udarca NEMA. Prema zadnjim ispitnim pitanjima i odgovorima o PNI iz srpnja 2023., koji su izdani od HNS-a, na stranici 48. pitanje 4 jasno govori što se napravi u ovakvoj situaciji. Aali očito da naši suci nisu došli do 48. stranice (istina je, nema slika, samo je tekst). Ovo se dogodilo pri rezultatu 0:0, a na kraju je utakmica završila rezultatom 1:2. Što bi bilo da su našli suci došli do 48. stranice ostaje samo za nagađanje.


Vaša reakcija na temu