Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Ilustracija NOVI DETALJI UŽASA U RIJECI Ubijeni muškarac je 2012. ubio tadašnjeg ljubavnika

NOVI DETALJI UŽASA U RIJECI Ubijeni muškarac je 2012. ubio tadašnjeg ljubavnika

Dvojica muškaraca bili su u registriranom životnom partnerstvu

Sve je više informacija o zločinu koji se rano jutros dogodio u Rijeci. U ranim jutarnjim satima u stambenoj zajednici na području Škurinja u Rijeci dogodilo se, po svemu sudeći, ubojstvo i samoubojstvo. Dvojica muškaraca prevezena su u bolnicu s teškim ozljedama te su ubrzo preminuli.

Prema neslužbenim informacijama, 44-godišnji Anđelko Brajčić nasmrt je izbo 38-godišnjeg Damira Brajčića. Dvojica muškaraca bili su u registriranom životnom partnerstvu. Soba u kojoj se dogodio zločin dodijeljena je Anđelku kao korisniku nužnog smještaja prije dvije godine. Nekoliko mjeseci kasnije doselio se Damir.

Nužni smještaj zadovoljava minimalne životne potrebe korisnika, odnosno korištenje jedne ili više prostorija i sanitarnog čvora te korištenje električne energije i komunalnih usluga, a ova lokacija je jedna od tri u Rijeci. 

Susjeda: Vidjela sam Damira svog krvavog, Anđelko je bio na krevetu. U šoku sam

Elizabeta Kutin, koja živi u prizemlju zgrade u kojoj se dogodio zločin, za Burin.hr kaže da nije čula svađu, ali je oko 6.30 čula čudne zvukove, kao da je nešto palo. 

'Kada sam išla vidjeti što se zbiva, vidjela sam Damira svog krvavog, stajao je u hodniku… Došla sam do vrata njihove sobe, Anđelko je bio unutra, na krevetu. Odmah sam alarmirala susjeda, on je zvao policiju i Hitnu pomoć. Poslije sam vidjela da je Anđelko otpuzao iz sobe i dovukao se van', priča susjeda.

'Još sam u šoku od svega', dodaje i prisjeća se da je najprije došlo jedno vozilo Hitne pomoći, a onda i drugo s policijom. Kazala je i da je vidjela jedan nož.

'Anđelko je bio dobar kao kruh, Damir i ne baš'

Anđelko je, pričaju susjedi, bio mirne naravi i nekonfliktan, što se, kažu, ne može reći za Damira. 

'Anđelko je bio dobar k'o kruh. Damir i ne baš, jednom je i mene napao, i verbalno i fizički. Ne znam tko je koga u ovom slučaju napao, ali po njihovom karakteru vjerojatno je to bio ovaj drugi', rekla je stanarka. 

Ubijeni je 2012. ubio tadašnjeg ljubavnika

Damir Brajčić, koji se tada prezivao Bivol, 2012. godine u Bjelovaru je ubio svog tadašnjeg ljubavnika Gorana Trbojevića. 22. travnja oko 15.30 nožem dužine oštrice 25.5 centimetara više puta je u gornji dio tijela ubo Trbojevića, koji je imao 47 godina.

Brajčić odnosno Bivol tada je imao 26 godina. Iako je porijeklom s Lošinja, s partnerom, s kojim je dulje bio u vezi, živio je u Bjelovaru, gdje se zločin i dogodio. Dvojica ljubavnika su se i prije toga često znala posvađati i potući, zbog čega je u kući u kojoj su živjeli morala intervenirati i policija.

Nakon što je više puta uboden nožem, Trbojević je pokušao pobjeći, no 20 godina mlađi ljubavnik sustigao ga je na ulici i još jednom ga ubo u desnu stranu leđa. Nakon što se Trbojević srušio na tlo, ovaj mu je prišao i zadao mu još jedan ubod, nakon kojeg mu je nož ostao zaboden u leđima.

Dobio samo sedam godina zatvora

Od zadanih ubodnih rana nesretni Trbojević na mjestu je preminuo. Rastrojenog Bivola (danas Brajčića) odvezli su na odjel psihijatrije bjelovarske Opće bolnice, a nedugo nakon toga završio je iza rešetaka istražnog zatvora. 

Županijski sud u Bjelovaru za prilično brutalno ubojstvo kaznio ga je sa samo sedam godina zatvora. Danas je skončao u Rijeci nakon još jednog obračuna s partnerom, piše Index.

Vaša reakcija na temu