Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press VIDEO Osnovna škola Marka Marulića posjetila Hrvatski sabor povodom 500. obljetnice smrti 'Marula'

VIDEO Osnovna škola Marka Marulića posjetila Hrvatski sabor povodom 500. obljetnice smrti 'Marula'

Interdisciplinarna terenska nastava

Dana 22. svibnja 2024. godine učenici OŠ Marka Marulića su išli na jednodnevni izlet u Zagreb. 

'Budući da je Vlada republike Hrvatske 2024. godinu proglasila 'Godinom Marka Marulića'. organizirali smo posjetu Hrvatskom Saboru u sklopu obilježavanja spomenute 'Godine Marka Marulića'. Budući da naša škola u velikoj mjeri promiče kulturnu baštinu i književno nasljeđe, posjet Hrvatskom Saboru bio je dosadašnji svojevrstan vrhunac ove, za našu školu izuzetno značajne, školske godine. Posjet Hrvatskom Saboru pružio je našim učenicima priliku za bolje razumijevanje društvenog i političkog konteksta u kojem je i Marko Marulić živio i stvarao, ali i njegova djela i utjecaja na našu kulturu', poručio je ravnatelj Marko Križanac.


Sve je izvedeno kao interdisciplinarna terenska nastava iz predmeta Povijesti i Hrvatskog jezika, a uključili su učenike od petog do osmog razreda. 

'Naš je obilazak uključivao predavanje s naglaskom na povijest, a kasnije i nazočnost na sjednici. Na navedenoj sjednici nas je pozdravio potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, a nakon toga u dvorani Josipa Jelačića nas je srdačno pozdravio i porazgovarao s nama zastupnik iz Dalmacije Ante Sanader', dodao je ravnatelj.


Ujedno je nakon obilaska Hrvatskog sabora posjećen Zoološki vrt grada Zagreba kao nagradni dodatak današnjem izletu.

Vaša reakcija na temu