Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZLATKO DALIĆ: Nisam presretan, jedna stvar me brine!

ZLATKO DALIĆ: Nisam presretan, jedna stvar me brine!

'Sreća pa smo dali gol brzo nakon 0:1'

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić realno je rezonirao pobjedu protiv Škotske (2:1) u susretu Lige nacija na Maksimiru.

- Najvažnija su tri boda. Dečkima čestitam, hvala navijačima na podršci. Nismo bili dobri. Nisam presretan. Puno smo griješili, bilo je loših stvari. U prvom poluvremenu kao da smo bili blokirani. Imali smo dosta nepotrebnih grešaka. Na kraju je bila grčevita borba, tu moramo biti kvalitetniji - rekao je Dalić, a na pitanje o Igoru Matanoviću odgovorio je:

- Sreća pa smo dali gol brzo nakon što smo gubili 0:1. Matanović se našao na pravom mjestu. Taj gol mu sigurno puno znači, a i nama. Nadam se da će tako i nastaviti.

Kako ste zadovoljni igrom Ivana Perišića?

- Znali smo da imaju Robertsona koji je jako opasan, 80% akcija završava na njihovoj lijevoj strani. Sigurno da Ivanu još fali utakmica. Njemu je svejedno desno ili lijevo. Sudjelovao je kod oba gola.

Mario Pašalić zamijenjen je na poluvremenu. Koji je bio razlog?

- Mario je sjajan igrač i čovjek. To igra u klubu. Imao je karton, zato smo ga izvadili. Nama je prvo poluvrijeme protok lopte bio jako spor, stoperi nisu ušli u igru kako treba. Bilo je puno stvari koje nisu bile dobre prvo poluvrijeme. To sam rekao i momcima na poluvremenu, da su zakočeni. Teška utakmica, puno smo se mučili. Na kraju smo se nepotrebno povlačili. To me brine. Najjača je obrana kada pritisneš visoko. Na sreću bio je ofsajd, ali to se ne smije dogoditi. Moramo biti dominantni do kraja. Dopustili smo protivniku da nam dugačkim loptama siju paniku.

Kako protiv Poljske?

- Hrvatska mora puno bolje. Veselili su me treninzi, bilo je puno bolje nego na utakmici. Imamo dva dana, pripremit ćemo se za Poljsku. Bit će promjena - zaključio je hrvatski izbornik. 

Vaša reakcija na temu