Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay ČESTA GREŠKA Znate li na kojoj temperaturi treba prati ručnike?

ČESTA GREŠKA Znate li na kojoj temperaturi treba prati ručnike?

Donosimo nekoliko savjeta

Premda mnogi od nas pranje ručnika obavlja na visokim temperaturama, to zapravo i nije dobro za vaše ručnike, pogotovo ako su osjetljivijeg materijala.

Iako mnogi vjeruju da se ručnici peru u vrućoj vodi najbolji način za postizanje čistoće, pranje ručnika hladnom vodom zapravo je najefikasniji način da ostanu čisti, mekani i pahuljasti.

Idealna temperatura pranja ručnika ovisi o vrsti materijala, navodi zadovoljna.hr.

Za bijele ili jako zaprljane ručnike povremeno pranje na 60 stupnjeva može pomoći u dubinskom čišćenju, no izbjegavajte često pranje na toj temperaturi kako ne biste oštetili vlakna. Baš zato nije dobro ručnike prati na 90 stupnjeva.

Također, uvijek provjerite etikete kako biste bili sigurni da slijedite specifične upute za određene ručnike. Ručnike perite odvojeno od ostale odjeće kako biste spriječili prijenos dlačica ili boje.

Dodatni savjeti za pranje ručnika

- Ručnike je najbolje prati nakon svaka tri do četiri korištenja. Tako ćete spriječiti njihovo prebrzo trošenje.

- Koristite samo preporučenu količinu deterdženta. Previše deterdženta može ostaviti naslage koje će učiniti ručnike tvrdima i manje upijajućima.

- Bijele ručnike perite zasebno od obojenih kako biste izbjegli prijenos boja i blijeđenje.

- Nemojte koristiti omekšivač za pranje ručnika.

- Ručnike sušite na niskoj temperaturi kako biste zaštitili pamučna vlakna. 

- Previsoke temperature mogu oslabiti vlakna i uzrokovati njihovo lomljenje. 

- Najbolje ih je sušiti na štriku.

Vaša reakcija na temu