Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Domagoj Sever Gresa Ramadani brončana na Aura Cupu!

Gresa Ramadani brončana na Aura Cupu!

Tin Srbić okrunio kraljicu Salos i princezu Fucci

Hrvatska reprezentativka Gresa Ramadani osvojila je seniorsku broncu u vježbi s trakom u velikom finalu FIG Aura Cupa koji se do sutra održava u Košarkaškom centru Dražen Petrović. Ovo najveće natjecanje u ritmičkoj gimnastici u Hrvatskoj službeno je otvorio predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik, a proslavljeni hrvatski gimnastičar Tin Srbić večeras je u sjajnoj atmosferi u Ciboni okrunio seniorsku kraljicu Aura Cupa, Bjeloruskinju Anastasiiju Salos te juniorsku princezu Talijanku Margheritu Fucci.

'Iskreno, nikada nisam bio na natjecanju ritmičke gimnastike na ovakvoj razini. Jedinu poveznicu s ovim sportom imam što s curama svakoga dana treniram u SC Lučko. Gledam puno ritmičke gimnastike, ali natjecanje nisam nikada. Bilo je stvarno lijepo, a još sam imao i čast da okrunim i kraljicu i princezu, a posebno mi je drago što je Gresa uspjela osvojiti svoju prvu veliku seniorsku medalju. Čestitam i Gresi i trenerici Niki Crevatini, nadam se da je to početak Gresine lijepe karijere', poželio je svjetski i europski prvak te olimpijski doprvak na preči, Tin Srbić.

Hrvatska seniorska reprezentacija večeras je u sva četiri finala imala Gresu Ramadani (GK Aura) i Tamaru Artić (GK Vindija). Ramadani je do medalje došla s posljednjim rekvizitom u finalu, trakom, s obručem je bila 4., s loptom 5., a s čunjevima 6.

'Jako sam zadovoljna, osvojila sam svoju prvi FIG seniorsku medalju u karijeri. Prošle godine sam bila srebrna juniorka ovdje, također u vježbi s trakom. Mogla sam neke stvari i bolje odraditi, treba poraditi na tim greškama koje su se dogodile, ali sretna sam s medaljom. Veliko hvala mojim trenerima', rekla je nakon finala 15-godišnja Ramadani.

Tamara Artić natjecanje je završila kao peta s čunjevima i trakom te šesta s loptom i obručem, a vježba s čunjevima na taktove Rim Tim Tagi Dim posebno je digla Cibonu na noge.

'Sretna sam što sam još jednom mogla biti dio Aura Cupa. Bila je privilegija predstavljati Hrvatsku ovdje. Na žalost završila sam bez medalje, ali nema veze, to je sve samo još veći poticaj da radim i nadam se sljedeće godine nekoj medaljici', poručila je Artić.

Kraljica Aure Anasasiia Salos uz višebojsko, osvojila je i pojedinačna zlata s trakom, obručem i čunjevima, dok je najbolja s čunjevima bila njezina sunarodnjakinja Darya Tkatcheva. U seniorskim finalima nastupile su i ritmičarke GK Aura, Siena Gančev i Lua Cizel s po dva sedma i dva osma mjesta.

Princeza Aure Margherita Fucci uz višebojsko zlato uzela je i sva četiri pojedinačna juniorska naslova. Hrvatska reprezentacija imala je četiri finala – Ana Jurković (GK Maksimir) zauzela je 6. mjesto u vježbi s obručem, Vita Franov (KRG Sirena) bila je 7. s čunjevima i trakom te 8. s loptom, dok je Aurina Nika Pfeifer završila kao 8. s čunjevima i 9. s obručem.

Prije FIG finala u Ciboni su održana i natjecanja u A programima. Lucija Rukavina iz GK Aura osvojila je kadetsko višebojsko zlato, još jedno i s obručem te srebro s rekvizitom po izboru. U istoj konkurenciji brončana višebojka bila je druga Aurina ritmičarka Elena Majcen koja je osvojila i broncu s obručem, dok je Hana Gradečak bila treća u rekvizitu po izboru. Najbolja mlađa juniorka bila je Grkinja Valeria Kaminidou, zlato kod juniorki A pripalo je Talijanki Diani Raffaelli Bursuc, a ono kod seniorki A Austrijanki Serafymi Sytnikovoj. Seniorka GK Aura Ariana Hubert osvojila je srebro s čunjevima.

Sutrašnji, posljednji dan ovogodišnjeg Aura Cupa starta od 8.30 s grupama C, od 10.00 su na programu djevojčice B, od 10.40 mini B, u 11.50 djevojčice B 2015. godišta, od 12.30 mlađe kadetkinje, u 15.10 kadetkinje B, a od 16.35 mlađe juniorke B, juniorke B i seniorke B. U 18.45 kraljica ovogodišnje Aure Anastasiia Salos održat će Master class ritmičke gimnastike koji je poklon kluba organizatora GK Aura svim natjecateljicama Aura Cupa.

Vaša reakcija na temu