Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash BIZARNA SMRT Medicinska sestra vodila ljubav s pacijentom na parkingu, nije pozvala hitnu pomoć nakon što je imao srčani udar

BIZARNA SMRT Medicinska sestra vodila ljubav s pacijentom na parkingu, nije pozvala hitnu pomoć nakon što je imao srčani udar

Dobila je otkaz

Medicinska sestra iz Ujedinjenog Kraljevstva vodila je ljubav s pacijentom na dijalizi u njegovom automobilu - a zatim nije pozvala pomoć kada je on umro od srčanog udara, prema disciplinskom saslušanju koje ju je izbacilo iz profesije.

Penelope Williams, 42, pronađena je 'spuštenih hlača' s dugogodišnjim pacijentom nakon što je umro u stražnjem dijelu svog automobila, piše Telegraph.

Isprva je policajcima u Walesu rekla da je samo upoznala nepoznatog muškarca - jer joj je poslao poruku da se osjeća loše.

Na službenom sastanku sa svojim menadžerima, Williams - koja je imala još jednog partnera - 'zanijekala je bilo kakav seksualni odnos' sa pokojnikom i rekla da je 'sjedila straga u njegovom automobilu oko 30 do 45 minuta' dok su 'razgovarali'-

'Pacijent je počeo stenjati i iznenada umro', rekla je na saslušanju Vijeća za medicinske sestre i primalje (NMC).

Međutim, kasnije je priznala da su zapravo bili u vezi godinu dana dok je on bio na redovitom liječenju - te su se te noći sreli zbog seksa.

NMC je isprva rekao da se nered dogodio na bolničkom parkiralištu, ali u srijedu se ispričao bolnici, rekavši da se to zapravo dogodilo na nepovezanom parkiralištu u Wrexhamu.

Kada se njezin ljubavnik onesvijestio, Williams je umjesto hitne službe pozvala kolegicu, prenosi WalesOnline.

Williams je 'plakala i uznemirena i tražila pomoć dok je pokušavala objasniti da je netko umro' - ali je i dalje odbijala nazvati 999, britanski ekvivalent hitnoj pomoći, čak i kad ju je njezina prijateljica to molila, navodi se u izvješćima.

Umjesto toga, čekala je kolegicu, koji je konačno pozvala hitnu pomoć kad je stigla.

Kada je stigla tamo, prijateljica je pokušala spasiti život Penelepinog polugolog tajnog ljubavnika.

Pacijentova smrt navedena je kao smrt od 'zatajenja srca i kronične bolesti bubrega izazvane medicinskom epizodom'.

NMC je izbacio Williams - što znači da više ne može raditi kao medicinska sestra - jer je 'dovela profesiju medicinske sestre na loš glas'.

'Postupci gospođe Williams su značajna odstupanja od standarda koji se očekuju od diplomirane medicinske sestre i nekompatibilni su s njenim ostankom u registru', presudio je odbor.

'Povjerenstvo je smatralo da nalazi u ovom konkretnom slučaju pokazuju da su postupci gđe Williams bili toliko ozbiljni da bi dopuštanje njoj da nastavi raditi potkopalo povjerenje javnosti u profesiju i u NMC kao regulatorno tijelo.'

Vaša reakcija na temu