Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay GRČKA Pronađena tijela nestalih turista

GRČKA Pronađena tijela nestalih turista

Zemlju je prošloga tjedna pogodio jak toplinski val

'Danas smo na plaži Mathrakija pronašli tijelo američkog turista', priopćile su lokalne vlasti. 'Tijelo nestalog Amerikanca nađeno je oko 13.30 na plaži u blizini stare luke otoka Mathraki', rekao je za ABC News predsjednik zajednice otoka Mathraki. Uzrok smrti za sada nije poznat.

Muškarac je posljednji put viđen u utorak u konobi na Mathrakiju, gdje je odsjeo s prijateljem Grkom. Prijatelj je pozvao policiju nakon što se u četvrtak vratio kući i pronašao vrata kuće otvorena te upaljena svjetla i klima-uređaj, s time da nije bilo ni traga Amerikancu i njegovim osobnim dokumentima. 

Mathraki nema policijsku postaju niti obalnu stražu. Tijelo bi trebalo biti prevezeno na obližnji otok Krf, gdje će se obaviti obdukcija. Ovo je drugi put u tjedan dana da je državljanin SAD-a nestao na grčkom otočju. 

Nastavlja se potraga za umirovljenim zamjenikom šerifa okruga Los Angeles

Danas je nastavljena potraga za umirovljenim zamjenikom šerifa okruga Los Angeles koji je u utorak nestao na grčkom otoku Amorgos. Umirovljeni zamjenik, 59-godišnji Albert Calibet, nestao je tijekom planinarenja. 

Njegova partnerica Debbie Leshane je kazala da ju je Calibet nazvao neposredno prije odlaska na planinarenje, da su razgovarali oko šest minuta i da joj je Calibet kasnije, oko 9.20 ujutro, poslao fotografiju s planinarske staze. To je bilo zadnji put da se čula s njim. 

Pronađeno tijelo nizozemskog turista

74-godišnji nizozemski turist nestao je u nedjelju na otoku Samos. Vatrogasci su pronašli njegovo tijelo uz pomoć drona. Pronađen je kako leži licem prema dolje u provaliji 330 metara od mjesta gdje je posljednji put viđen. Vlasti navode da je išao na planinarenje po velikim vrućinama. 

Podsjetimo, 9. lipnja je na grčkom otoku Symi nestao britanski TV doktor Michael Mosley (67) dok se šetao po visokim temperaturama. Njegovo tijelo je pronađeno nakon nekoliko dana. Preliminarna istraga je pokazala da je umro prirodnom smrću. 

Grčku je prošloga tjedna pogodio jak toplinski val. Vlasti su ljudima savjetovale da izbjegavaju izlaske van u vrućim podnevnim satima, da piju puno vode, izbjegavaju alkohol, ne jedu previše i izbjegavaju intenzivno vježbanje na otvorenom, piše Index.

Vaša reakcija na temu