Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Twitter KRVOPROLIĆE U ŠKOLI Tinejdžer ubijen, policajac teško ranjen

KRVOPROLIĆE U ŠKOLI Tinejdžer ubijen, policajac teško ranjen

Guverner Tennesseeja pozvao na molitvu

U srednjoj školi Austin-East Magnet High u Knoxvilleu, u američkoj saveznoj državi Tennessee, došlo je do napada vatrenim oružjem.

U napadu je ubijen jedan tinejdžer, a jedan policajac je ranjen hicima iz vatrenog oružja te je prebačen u bolnicu, potvrdila je policija Knoxvillea.

Policajac je ranjen u kuk te je prebačen u bolnicu, gdje je podvrgnut hitnoj operaciji. Njegove ozljede nisu opasne po život, javljaju lokalni mediji.

Lokalna televizija WTHR objavila je da je jedna osoba uhićena, ali i dalje se ne zna radi li se o napadaču.

Na licu mjesta su odmah došle jake policijske snage, a policija je na Twitteru objavila fotografiju s mjesta napada na kojoj se vide i kola Hitne pomoći.

Policija je dobila dojavu da školom hoda naoružani muškarac oko 15.15 po lokalnom vremenu. Policajci su odmah nakon dojave ušli u školu, nakon čega je zapucano i na njih. Policajac je pogođen najmanje jednim metkom, objavila je naknadno policija, dodajući kako se zasad čini da nema drugih žrtava.

Izvor upoznat sa situacijom je za lokalni Knoxville News Sentinel rekao da situacija više nije 'aktivna', ali policija i dalje moli javnost da izbjegava mjesto napada.

Na obližnjem bejzbolskom igralištu organizirano je mjesto gdje se roditelji mogu naći s učenicima koji nisu ranjeni u napadu.

Bob Thomas, nadzornik škola u okrugu Knox, na Twitteru je potvrdio da je došlo do napada, dodavši kako je zgrada škole osigurana

'Škola je osigurana, a učenici koji nisu bili uključeni u incident su pušteni svojim obiteljima', napisao je Thomas.

Dodao kako vlasti prikupljaju informacije o 'tragičnoj situaciji', dodavši kako će više informacija biti objavljeno naknadno.

Guverner Tennesseeja Bill Lee je uoči briefinga o obrazovanju rekao da se u srednjoj školi  Austin-East Magnet High 'odvija teška i tragična situacija' te zatražio molitve za žrtve napada, piše Index.

Vaša reakcija na temu