Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Djedj from Pixabay Muž talijanske EU zastupnice pronađen mrtav u autu

Muž talijanske EU zastupnice pronađen mrtav u autu

Imao plastičnu traku oko vrata?

Arhitekt, Angelo Onorato, suprug demokršćanske europarlamentarke Francesce Donato, pronađen je mrtav u Palermu. Žrtva je pronađena beživotna u svom automobilu u području via Ugo La Malfa.

Uzroci smrti se istražuju, ali kako sati prolaze, hipoteza o samoubojstvu postaje sve jača. Kamere postavljene na ulici snimaju automobile koji ulaze i izlaze sa suprotnog kraja u manje od minute: niti jedan se ne zaustavlja. Nadalje, nitko ne ide pješice, međutim Francesca Donato tvrdi kako je njezin suprug ubijen.  

Žrtva je imala plastični remen zavezan oko vrata. Onorato je pronađen kako sjedi na vozačevom mjestu. Istražitelji ne isključuju da je Onorato imao dogovoren sastanak s nekim u području Via La Malfa. Ova se cesta nalazi nedaleko od ulaza na autocestu Palermo - Mazara del Vallo, prema Trapaniju, javlja  Corriere della Sera.

Svjedok je agencijama rekao da je nešto poslije 15 sati primijetio dvije žene kako očajnički vrište pored terenca koji je imao otvorena vrata.

Nešto poslije 17 sati Francesca Donato stigla je na mjesto gdje je pronađeno beživotno tijelo njezina supruga. Navečer su žena i njezina kći dopraćene u policiju kako bi posvjedočile o prizoru kojeg su vidjele.

Francesca Donato (55), europska je parlamentarka izabrana 2019. na listi Sjeverne lige, te se pridružila krajnoj desnici. Istaknula se svojim izrazito euroskeptičnim stavovima i protiv jedinstvene valute. S eksplozijom Covida proglasila se antivaksericom i usprotivila se restriktivnim mjerama i zelenoj propusnici.

Onorato je također imao iskustvo u politici: 2022. kandidirao se za sicilijanske regionalne izbore na listi demokršćana, ali nije bio izabran.

Vaša reakcija na temu