Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Youtube Objavljen raspored Papinog apostolskog putovanja u Aziju i Oceaniju

Objavljen raspored Papinog apostolskog putovanja u Aziju i Oceaniju

Od 2. do 13. rujna.

Papa Franjo će nakon ljetne stanke posjetiti Indoneziju, Papuu Novu Gvineju, Istočni Timor i Singapur. Tiskovni ured Svete Stolice objavio je raspored njegovog apostolskog putovanja koje će biti od 2. do 13. rujna.

Papa će najprije posjetiti Jakartu, glavni grad Indonezije, gdje ga čeka susret s predsjednikom te s predstavnicima vlasti, civilnog društva i diplomatskog zbora. U popodnevnim satima razgovarat će s biskupima, svećenicima, đakonima, osobama posvećenog života, sjemeništarcima i katehetama. Imat će i privatan susret s članovima Družbe Isusove. Istoga dana će upoznati mlade iz Scholas Occurrentes, najavljuje Tiskovni ured.

Idući dan u Jakarti bit će međureligijski susret u džamiji Istiqlal. U sjedištu Indonezijske biskupske konferencije susrest će pak osobe koje primaju pomoć od karitativnih ustanova, a poslijepodne će slaviti misu u stadionu 'Gelora Bung Karno'.

Nakon Jakarte, Sveti Otac 6. rujna putuje u Papuu Novu Gvineju, u glavni grad Port Moresby. Tamo će 7. rujna također imati susret s vlastima, a upoznat će i djecu Uličnoga Pastorala ('Street Ministry') i 'Callan Services'. U popodnevnim satima previđen je susret s mjesnim prelatima i s onima sa Solomonovih otoka u svetištu Marije Pomoćnice kršćana.

U nedjelju, 8. rujna, nakon euharistijskog slavlja, Papa će se uputiti u još jedan grad Papue Nove Gvineje, odnosno u Vanimo, gdje će upoznati mjesne vjernike i skupinu misionara. Posljednjeg dana boravka u toj zemlji će imati susret s mladima prije polaska prema Diliju u Istočnom Timoru. Uz tradicionalne susrete s političkim vlastima i klerom, tamo će posjetiti djecu s invaliditetom i susresti se s članovima Družbe Isusove. Misu će slaviti s mještanima 10. rujna u popodnevnim satima.

Posljednja destinacija Papinog apostolskog putovanja je Singapur. Prije polaska, susrest će se s mladima, te će se u Singapuru također sastati s Družbom Isusovom. Misu će predvoditi 12. rujna, a posljednjeg dana putovanja, 13. rujna posjetit će skupinu starijih i bolesnih te imati međureligijski susret s mladima.

Vaša reakcija na temu