Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Vozaču izmjereno 2,26 promila alkohola, kažnjen s 1320 eura

Vozaču izmjereno 2,26 promila alkohola, kažnjen s 1320 eura

Ne smije ni voziti sljedećih šest mjeseci

Koncentracija alkohola od 2,26 g/kg izmjerena je 60-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je u ponedjeljak, 1. srpnja, oko 17.30 zaustavljen u Stonu tijekom redovne prometne kontrole.

Vozač je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka. Nakon alkotestiranja smješten je u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Potom je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.320,00 eura i šestomjesečnom zabranom korištenja vozačke dozvole.

Upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga težak je prometni prekršaj. Novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi, pa su u rasponu od 90 do 2650,00 eura. Za razinu alkohola iznad 1,5 promila propisana je mogućnost kazne zatvora u trajanju do 60 dana.

Kažnjivo je i odbijanje vozača u prometu da se podvrgne ispitivanju prisustva alkohola, droga ili lijekova u organizmu ili da odbije liječnički pregled, odnosno uzimanje krvi ili  urina radi analize, i to novčanom kaznom od 1320,00 do 2650,00 eura ili kaznom zatvora do 60 dana, priopćili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. 

Vaša reakcija na temu