Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ODLAZAK MEŠTRA 'Radim jer volim ovaj posao i ljude'

ODLAZAK MEŠTRA 'Radim jer volim ovaj posao i ljude'

Do samog kraja čuvao je dušu Splita

Preminuo je najstariji meštar od zanata, brico Ivan Bošnjak, u 76. godini života. U kultnoj radnji 'Zvonko' kraj Peškarije, koja je odolijevala vremenu, radio je gotovo do posljednjeg daha. Kako je govorio medijima, ne zbog novca, jer od toga ne bi mogao preživjeti, nego iz ljubavi.

U najstarijoj brijačnici proveo je preko 58 godina, a jednom je njegovu radnju nakratko zatvorila inspekcija. Razlog je bio bizaran, kao umirovljenik nije regulirao status, no platili su kaznu. 

Bošnjak je bio omiljeni frizer brojnim splitskim legendama koje više nisu s nama. Do samog kraja i Bošnjak je čuvao dušu Splita, radeći ono što voli. Od voljenog brice biranim riječima su se oprostili i iz humanitarne akcije Bradata aukcija, kojoj se Bošnjak redovito odazivao. Za oproštaj su podsjetili na njegove jednostavne riječi: 'Radim jer volim ovaj posao i ljude'.

Vaša reakcija na temu