Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Zrinka Ivković FOTO Sandra Profaca i Dragan Romić pobjednici utrke Linijom obrane grada Zadra

FOTO Sandra Profaca i Dragan Romić pobjednici utrke Linijom obrane grada Zadra

Najstariji sudionik ima 71 godinu, najmlađi 10

Rekordnih 80 natjecatelja sudjelovalo je u šestoj po redu atletskoj utrci naziva 'Linijom obrane grada Zadra', održanoj povodom 33. obljetnice obrane grada u subotu, 5. listopada, u organizaciji Atletskog saveza Zadarske županije te pod pokroviteljstvom Grada Zadra i Zadarske županije.

Dionica utrke bila je duga 8,7 kilometara sa startom na Trgu sv. Šimuna i Tadije u Bokanjcu. Prolazila je preko Musapstana i Crnoga. Cilj je bio u Dračevcu Zadarskom kod tenka. 

U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Dragan Romić iz Maraton kluba 'Festina Lente' s vremenom 34:40. U ženskoj konkurenciji slavila je Sandra Profaca iz Atletskog kluba 'Alojzije Stepinac' - Zadar s vremenom 39:30.

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji zauzeo je Ivica Jusup iz KAV-a Zadar s rezultatom 39:01, treći je bio Ivica Brzoja (Zadar) s vremenom 41:28. U ženskoj konkurenciji drugo mjesto pripalo je Mirjam Medved iz AK-a Fortius Zadar (44:38), treća je bila Violeta Livaja iz istog kluba (47:22).

Najbrojniji klub na utrci bio je Boksački klub 'Ares' s 24 predstavnika, dok su drugo i treće mjesto osvojili AK Alojzije Stepinac i AŠK Zadar. Pehar za najstarijeg sudionika pripao je 71-godišnjem Ivanu Bajiću iz MK-a Festina Lente, dok je najmlađi sudionik bio desetogodišnji Ivan Lamezina iz BK-a Ares.

Utrku je otvorio gradonačelnik Zadra Branko Dukić, sudjelovao je i ministar Šime Erlić. Nagrade najboljima dodijelili su Snježana Jurinić, predsjednica Športske zajednice Grada Zadra, i Mladen Peša, predsjednik Atletskog kluba 'Alojzije Stepinac' - Zadar.

Ova utrka, koja se održava u spomen na žrtve obrane Zadra u Domovinskom ratu, podsjetila je na važne trenutke u povijesti grada u kojima su 43 hrvatska vojnika na prvoj crti obrane položila svoje živote, a više od 200 ih je ranjeno.

Vaša reakcija na temu