Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot ŠOKANTAN TRENUTAK Talijan na televiziji priznao da je ubio majku

ŠOKANTAN TRENUTAK Talijan na televiziji priznao da je ubio majku

'Zadavio sam je, ne znam zašto sam to učinio'

Lorenzo Carbone (50) šokirao je cijelu Italiju kada je tijekom izravnog televizijskog prijenosa priznao da je ubio vlastitu majku.

Vidno uznemiren, Carbone je tijekom intervjua emitiranog jučer poslijepodne u emisiji Pomeriggio5 na Mediasetu odgovarao na pitanja novinara Fabija Giuffride. Počeo je iznenada plakati. Rekao da je njegova majka bolovala od demencije i da više nije mogao izdržati.

'Zadavio sam je, ne znam zašto sam to učinio. Povremeno me naljutila jer se stalno ponavljala', izjavio je. 

Policija ga je tražila od nedjelje, kada je tijelo Lorette Levrini pronašla njezina kći u krevetu. Carbone je rekao da je pobjegao u obližnji grad Pavullo, gdje je hodao ulicama prije nego što se vratio u kuću koju je dijelio s majkom.

Novinar, čija je ekipa slučajno naišla na osumnjičenika ispred njegove kuće dok su pratili priču, odmah je pozvao policiju. Intervju je emitiran nekoliko minuta kasnije.

Voditeljica te emisije Myrta Merlino kritizirana je jer je odlučila emitirati intervju. 

'Ono što se dogodilo danas u Pomeriggio5 vrlo je ozbiljno. Ovo nije naš posao. Kršenjem etičkog kodeksa dotaknuli smo dno', napisala je na platformi X Gaia Tortora, zamjenica direktora TV kanala TG La7. 

Ermes Antonucci, novinar lista Il Foglio, upitao je je li bilo potrebno prikazati intervju s čovjekom u očitom stanju konfuzije. 

'Nije li bilo dovoljno pozvati policiju, što je srećom učinjeno, i onda objasniti što se dogodilo bez emitiranja videa? Medijski cirkus je dosegao novi nivo', naveo je, prenosi Index

Merlino je za Corriere della Sera izjavila da je razmišljala kao novinarka kada je odlučila prikazati snimku te da bi učinila isto ponovno.

'Dobila sam poziv od dopisnika nekoliko minuta prije prijenosa uživo. Imala sam malo vremena za odluku. Brinula me samo jedna stvar - da ne naštetim istrazi. Taj je čovjek bio tražen. Policija je pozvana i odobrila mi je emitiranje slika intervjua', kazala je. 

Vaša reakcija na temu