Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Srbin koji je ubio djevojčicu od dvije i pol godine dobio 40 godina zatvora

Srbin koji je ubio djevojčicu od dvije i pol godine dobio 40 godina zatvora

Kazali da je dijete palo s terase

Zoran Albić je u noći između 26. i 27. svibnja prošle godine brutalno i do smrti tukao djevojčicu Lunu (2.5), kćer svoje nevjenčane supruge Vesne Firulović (24).

Kako piše Telegraf, danas je na Višem sudu u Zaječaru osuđen na 40 godina zatvora.

On se cijelo vrijeme branio da je nije ubio, već da ju je samo šamarao.

Vještak je na ranijem ročištu zaključio kako muškarac nije bio neubrojiv niti mu je bila smanjena uračunljivost. Na prijašnjem ročištu bivša djevojka Mira B. kazala je da je i nju tukao.

Kako se navodi u optužnici, Albić je, pošto se vratio iz grada u obiteljsku kuću u Pragovu, razbijao tanjure i bacao stvari po kući, pri čemu je isjekao jagodicu na palcu desne ruke. To je uznemirilo malenu Lunu, pa je dijete počelo plakati. Albić je tražio od djeteta da prestane plakati, međutim, Luna od straha nije mogla. On joj je, kako se navodi u optužnici, 'dva puta udario šamar'. Izbacio je nevjenčanu suprugu i u kući ostao sam s djetetom.

Vesna Firulović, majka ubijene djevojčice, koja je u početku tvrdila da je Luna pala s neosigurane terase, pa čak i prikrivala Zorana, u listopadu prošle godine se nagodila s Višim javnim tužiteljstvom u Negotinu na kaznu od osam godina zatvora. To je ujedno i maksimalna kazna za kazneno djelo nepružanja pomoći nemoćnoj osobi, za koje se teretila. Izrečena joj je i mjera zabrane izlaska iz roditeljskog doma i čeka odlazak na izdržavanje kazne.

Obdukcijom je utvrđeno da je dijete imalo ozljede glave i prijelome nadlaktice.

Kako stoji u optužnici, nakon što je djevojčica umrla, Albić je njenu majku pustio u kuću. Umjesto da zovu policiju, oni su sat vremena razgovarali. Dijete su u noći iznijeli i presvukli. Zvali su Hitnu i kazali da je dijete palo s terase dok su spavali.

Inače, Vesna je u zatvoru zatrudnjela sa zakonskim suprugom.

Vaša reakcija na temu