Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash UŽAS Liječnici izveli abortus ženi koja je došla na rutinski pregled

UŽAS Liječnici izveli abortus ženi koja je došla na rutinski pregled

'Neoprostiva pogreška'

Liječnici u ginekološkoj klinici u Pragu zamijenili su trudnice i greškom izveli abortus na ženi koja je došla na rutinski pregled. Bolnica je suspendirala osoblje, a uprava žali zbog 'neoprostive ljudske greške', piše Fenix magazin.

Umjesto trudnici u 16. tjednu koja je imala zakazanu kiretažu, zahvat prekida trudnoće obavili su na zdravoj trudnici u četvrtom mjesecu trudnoće koja je došla na rutinski pregled.

'Jedna je trudnica došla na rutinski pregled, dok su kod druge žene liječnici morali obaviti operaciju koja se radi, primjerice, kod prekida trudnoće. Ona je u 16. tjednu trudnoće', poručila je glasnogovornica klinike.

Češko ministarstvo zdravstva kasnije je potvrdilo incident, a klinika je izrazila 'najdublje žaljenje' obitelji.

'Došlo je do neoprostive ljudske pogreške', dodala je glasnogovrnica klinike naglasivši da su odgovorni udaljeni iz službe.

Uprava klinike spremna je platiti odštetu, javljaju češki mediji.

Vaša reakcija na temu