Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash VIDEO Morski pas od dva metra u popularnom turističkom odredištu

VIDEO Morski pas od dva metra u popularnom turističkom odredištu

Ljudi vrištali, nastala panika

Morski pas dug više od dva metra snimljen je u subotu oko 17 sati kako pliva prema obali Gran Canarije, a na snimci su se čuli turisti i lokalno stanovništvo kako vrište od straha. Ubrzo nakon što je otkriven morski pas, policija je zatvorila plažu Melenara na istočnoj obali otoka, a na njoj je zavijorila crvena zastava.

Na snimkama s plaže vide se mladi kako trče kako bi se spasili dok morski pas pliva prema obali, a onda se u posljednjem trenutku vraća dalje od plaže. Na videu je i muškarac koji u naručju drži dijete i promatra što se događa.

Mlada djevojka u vodi kada se pojavio morski pas rekla je lokalnoj TV postaji: 'Spasilac je počeo puhati u zviždaljku i pokazivao svima da izađu iz vode, a ja sam pogledala okolo i vidjela peraju', ispričala je lokalnoj TV postaji mlada djevojka koja je bila u moru u trenutku kada se pojavio morski pas.

Njezin prijatelj je dodao: 'Vidjeli smo peraju koja je bila oko 17 centimetara izvan vode i počeli smo se kretati što smo brže mogli natrag prema plaži'.

Ekipa koja je krenula u potragu za morskim psom na vodenim skuterima nije ga uspjela locirati. U nedjelju se još nije znalo hoće li crvena zastava i dalje ostati na plaži. Prema dostupnim informacijama, radi se o morskom psu čekićaru koji može narasti do šest metara i težiti 450 kilograma, iako su češći manji primjerci ove životinje. Većina vrsta čekićara smatra se bezopasnom za ljude i zabilježeno je nekoliko napada, ali oni su agresivni lovci, piše Dnevnik.hr.

Vaša reakcija na temu