Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot POVRATAK LUKSUZNOG VLAKA Orient Express dolazi u Split

POVRATAK LUKSUZNOG VLAKA Orient Express dolazi u Split

Uključivat će čak 6 vlakova i nekoliko kultnih ruta

Jedan od najpoznatijih i najluksuznijih vlakova, koji je mnogo puta poslužio kao mjesto radnje u brojnim književnim i filmskim djelima, od iduće će godine ponovno voziti europskim željeznicama. Vraća se Orient Express u nešto izmijenjenom izdanju, a jedna od njegovih postaja biti će i Split, javlja Morski

Orient Express je na svoje prvo putovanje krenuo 1883. godine s pariškog kolodvora Gare de Strasbourg prema gradu Varna u Bugarskoj, a šest godina nakon toga uvedena je linija Pariz - Istanbul. Od tada do 2007. godine kada je linija ukinuta, popularni vlak doživio je sve i svašta - od uvođenja dodatnih ruta, napada razbojnika, epidemije kolere do petodnevne snježne blokade u Turskoj. Upravo je ovo potonje inspiriralo Agathu Christie za pisanje romana 'Ubojstvo u Orient Expressu'.


Vlak je tijekom svoje povijesti mijenjao rute, a najpoznatija je ona od Londona do Atene, odnosno od Pariza do Istanbula. Na toj ruti vlak je pristajao i u Zagrebu, gdje je 1925. godine izgrađen hotel Esplanade za smještaj putnika iz luksuznog vlaka.

No popularni vlak uskoro kreće na novo putovanje, u nešto drugačijem izdanju i s drugačijom rutom. Orient Express La Dolce Vita trebao bi na prvo putovanje krenuti iduće godine, uključivat će čak 6 vlakova i nekoliko kultnih ruta.

Kako stoji na stranici Orient Expressa gosti će putovati u luksuzu kroz laganu turneju od sjeverne do južne Italije, kroz 14 regija i šire, uključujući 3 međunarodna odredišta od Rima do Pariza, Istanbula i Splita. Putnici će po dolasku u Rim moći spavati u hotelu Orient Express Minerva, koji bi trebao biti otvoren 2024. godine.

Bogata povijest najpoznatijeg vlaka na svijetu moći će se vidjeti i u unutranjem dizajnu, koji će biti spoj starog i novog luksuza kakav se oduvijek vezao uz Orient Express.

Vaša reakcija na temu