Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović  Ivošević odlučio educirati Šutu

Ivošević odlučio educirati Šutu

'Pokazao je da je financijski nepismen'

Nastavlja se okršaj između Centra i HDZ-a o nalazu Državne revizije. Oglasio se splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević, nazvavši predsjednika splitskog HDZ-a Tomislava Šutu financijski nepismenim.

'Danas je demantiran pa mu se činila pametnom ideja sazvati presicu i ponoviti gluposti koje je izgovorio dan ranije i bezočno lagati javnost i medije', kaže Ivošević i potom nudi 'malo edukacije za financijskog stručnjaka'.

Ivoševićevo izlaganje prenosimo u cijelosti:

'1) Andro Krstulović Opara je mandat gradonačelnika Grada Splita završio primopredajom vlasti 07.06.2021., a ne u travnju kako navodi gosp. Šuta.

2) Isplata naknada političkim strankama za političko djelovanje za travanj 2021. godine isplaćena je 22.04.2021., a tad je gradonačelnik bio Andro Krstulović Opara. Nažalost čak i ovakve banalne činjenice 'stručnjaku' Šuti su preteške za pojmiti pa je konstatirao da se isplata izvršila u mandatu Ivice Puljka.

3) Svim strankama (HDZ(+HSLS), CENTAR, HGS, MOST, SDP, HSS, HNS, PG-NG) su isplaćene naknade za cijeli mjesec (travanj 2021.), a ne samo Centru kako govori 'stručnjak' Šuta. Ukratko kako se Gradsko vijeće raspustilo 15.04.2021. revizija smatra da je trebalo isplatiti razmjerno umanjenu mjesečnu naknadu, a ne cijelu kako je to napravljeno u mandatu Andre Krstulovića Opare.

4) 'Stručnjak' Šuta je besramno lagao kako je HDZ-u razmjerno umanjen iznos za isplatu te da im nije isplaćen puni iznos (68.680kn). Istina je da je HDZ-u isplaćeno 68.680kn umanjeno za kompenzaciju za poslovne prostore HDZ-a i HSLS-a što je jasno naznačeno u opisu svrhe doznake 'komp. zakup PP' (kompenzacija 70/21 u iznosu 6.800kn i kompenzacija 71/21 u iznosu 19.587kn). Ukratko prvo su platili svoje račune za najam poslovnih prostora s naknadama, a onda im je tako umanjen iznos isplaćen. Ukupna suma je 68.680kn.

Za one koji požele provjeriti moje tvrdnje nek zatraže sljedeće dokumente:

Naredbu za izvršenje proračuna na ime rashoda-izdataka: financiranje političkih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Splita za 04/2021 koju 01.04.2021. potpisuje zamjenik gradonačelnika Grada Splita Nino Vela na iznos 244.120kn
I

zvod br. 21/01096 s datumom 22.04.2021. gdje su navedene isplate svim strankama s opisom svrhe doznake političko djelovanje za 04/2021 (kod HDZ-a svrha je političko djelovanje za 04/2021 komp. zakup PP), te unutar istog izvoda obje kompenzacije 70/21 i 71/21 s opisom svrhe doznake kompenzacija 70/21 i kompenzacija 71/21. 

Unutar navedenog su sve gore spomenute brojke po stavkama.

Nažalost kako se kampanja za lokalne izbore bliži evidentno je da će gosp. Šuta maksimalno koristiti saborski imunitet i klevetati bez da ga se može kazneno goniti zbog počinjenja navedenog kaznenog djela. Srećom birači znaju 'nagraditi' kukavice', poručuje Ivošević.

Vaša reakcija na temu