Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash DVA AUTOBUSA ISKLJUČENA Čeka se nalaz inspekcije za odluku o (ne)ukidanju dozvole Jujnoviću za Promet Sinj

DVA AUTOBUSA ISKLJUČENA Čeka se nalaz inspekcije za odluku o (ne)ukidanju dozvole Jujnoviću za Promet Sinj

Boban otkrio da su oni zvali inspekciju zbog nesreće autobusa dok su se vozila djeca

Župan Blaženko Boban osvrnuo se na probleme s prijevoznikom Promet Sinj, kako u linijskom, tako i u organiziranom đačkom prijevozu. Od tri autobusa, dva nad kojim je proveden nadzor nakon incidenta za vrijeme vožnje učenika, isključena su iz prometa. 

- Treba znati da postoji javni linijski prijevoz i organizirani đački, te da su to dvije odvojene kategorije. Što se tiče organiziranog đačkog prijevoza, ovo je prvi put da se prijevozniku koji je posao dobio temeljem javnog natječaja dogodilo ono od nekidan, što ga apsolutno ne opravdava. Treba kazati da je isti dan pročelnik  pozvao i policiju i inspekciju cestovnog prijevoza da interveniraju. Ono što se posljednja dva dana događa je upravo zato što su oni intervenirali i stavili van stroja neke autobuse nad kojima je proveden nadzor - pojašnjavao je Boban. 

Upravo zbog toga su bili problemi s prijevozom učenika.

- Od sutra ujutro će sve funkcionirati što se tiče organiziranog đačkog prijevoza. Ravnatelji su dobili od pročelnika dodatna sredstva da bi mogli osigurati prijevoz djeci zbog isključenih autobusa - kazao je župan. 

Što se tiče linijskog prijevoznika, istaknuo je kako se koristi 'termin koncesija' koji je plasirao sinjski gradonačelnik Miro Bulj, a da to nije istina. 

- Nema koncesije. Za linijski prijevoz se izdaje dozvola, temeljem rasporeda vožnje koju verificira i ovjerava HGK Split. Onaj tko je dobio dozvolu, mora poštivati uvjete. Mi smo smo dužni ne poništavati dozvolu sve do inspekcijskog nalaza. Onog trena kad dobijemo prvi inspekcijski nalaz imamo ovlasti dozvolu raskinuti dozvolu, ponovno raspisati javni poziv i ugovarati s nekim drugim javnim prijevoznikom - zaključio je Boban.

Posljednja dva dana, podsjetimo, sinjska djeca su bez prijevoza.

Vaša reakcija na temu